To je to što me zanima!

Ciboni je Partizan najveći konkurent za Top 16

Ciboni i nakon poraza od Maccabija “igra” opcija “najbolji šesti”. Moraju svladati Le Mans pa Lietuvos Rytas i nadati se kiksu Partizana
Vidi originalni članak

Porazom u “ljepotici” sezone protiv Maccabija (81-76) Cibona je izgubila i matematičku šansu za peto mjesto u skupini B Eurolige, koje nosi siguran prolaz u Top 16. No još nije sve izgubljeno u borbi za najboljega šestoplasiranog, koji će također u drugu fazu.
Na to mjesto aspiriraju još dva Cibonina rivala iz NLB lige - Union Olimpija iz skupine A i pogotovo Partizan iz skupine C. I dok Ljubljančani s omjerom 3-9 imaju najmanje izglede, Beograđani su na istom omjeru kao i cibosi (4-8), imaju za 32 poena bolju koš-razliku i sasvim pristojan raspored (Brose Baskets kod kuće i Fenerbahče Ulker vani).
Našem prvaku nadolazi gostovanje kod Le Mansa, jedine momčadi koja još nema pobjedu, a dobiju li Francuze, “vukovi” će sudbinu rješavati u Draženovu domu protiv Lietuvos Rytasa i nadati se povoljnom raspletu iz skupine C.
- Teško je kad nemaš sudbinu u svojim rukama. Šanse za prolaz su nam mršave, uništila su nas tri domaća poraza, ali moramo se boriti do kraja - priznao je Sam Hoskin, koji je sa 27 koševa i osam skokova bio najbolji igrač cibosa protiv Maccabija.





LJESTVICA

1. Unicaja 9-3 
2. L. Rytas 9-3 
3. Maccabi 9-3 
4. Efes Pilsen 8-4 
5. Aris 6-6 
6. Cibona 4-8 
7. AJ MIlano 3-9 
8. Le Mans 0-12

Idi na 24sata

Komentari 1

  • vedran_zgb 18.01.2008.

    oni su sami sebi najveci konkurentni za prolaz...

Komentiraj...
Vidi sve komentare