To je to što me zanima!

Ciboni pobjeda u Trnskom i tjedan dana za odmaranje

Svladavši Zagreb 78-65 košarkaši Cibone završili su polufinalnu seriju omjerom 2-0 te će se u finalu boriti s pobjednikom iz dvoboja Zadar - Cedevita
Vidi originalni članak

Iako su u prvih šest minuta postigli samo dva poena, cibosi su na kraju lako pobijedili Zagreb. Utakmicu su prelomili serijom trica u trećoj četvrtini, kad su izvana i Tomas i Gordon i Udrih iTroha pogađali što su htjeli. "Mravi" su većim dijelom utakmice djelovali neorganizirano i previše forsirali. Pogotovo Luka Žorić, koji je očito pomislio da je Dirk Nowitzki. A nije.
- Žora je pokazivao nestrpljivost u rješavanju napadačkih situacija - lijepo je sročio trener Zagreba Denis Bajramović.
I zabio je Luka 20 koševa, uhvatio 13 skokova, no daleko je to bilo od izvedbi kakvima je oduševljavao navijače "mrava" cijele sezone, pogotovo nakon odlaska Ante Tomića u Real Madrid. Damir Mulaomerović ubacio je 12, ostali se uglavnom nisu vidjeli, osim što su Simon i Štimac promašivali izvana.
Cibonu, za koju zbog ozljede gležnja nije igrao Bojan Bogdanović, predvodili su Marko Tomas (22 poena, šest skokova), Jamont Gordon (21, osam asistencija) i Lukša Andrić (12, deset skokova).
- Pobjedu smo zaslužili prvenstveno obranom jer smo sveli Zagreb na njihovom terenu na 65 poena - rekao je Marko Tomas.
Ciboni predstoji šest dana pripreme za finale, dok će Zadar i Cedevita o drugom finalistu odlučiti u utorak u Višnjiku.
- Radije bih Cedevitu u finalu, ali samo zato što ne bismo morali putovati - složili su se Tomas i Gordon.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare