To je to što me zanima!

Cico Kranjčar o Henríquezovu debiju: Nije lako nositi plavi 9

Pehist: U šest minuta novi napadač Dinama, Čileanac Ángelo Henríquez bio je u dvije čiste šanse protiv Splita. Obje je promašio, ali ni najveći nisu zabijali u debiju...
Vidi originalni članak

Plavi devet je kultni broj. Imali su ga najveći igrači i nije ga lako nositi. Ipak je to velik pritisak, rekao je Zlatko Kranjčar, jedna od najvećih devetki u povijesti zagrebačkog Dinama.

Dražan Jerković s brojem 9 je u 315 utakmica za Dinamo zabio 300 golova. Nosili su je Zambata, Kranjčar, Šuker, Vlaović, Viduka... Zadnji koji je nosio devetku bio je Andrej Kramarić. Nakon što je otišao, devetka punih godinu dana nije imala vlasnika. Sve do dolaska Ángela Henríqueza. Zato se njegov debi posebno gledao.

- Niti ja u debiju nisam zabio. Prvi sam put devetku nosio 1974. protiv Hajduka. Taj dan nikad neću zaboraviti. Bila mi je velika čast. Uoči utakmice razmišljao sam tko je sve nosio taj broj prije mene. Od Wölfla, Jerkovića, Zambate... Izgubili smo 1-0 - rekao je Zlatko Kranjčar.

No na prvi gol s devetkom na leđima nije dugo čekao.

- Protiv Vojvodine sam primio loptu negdje oko centra, predriblao nekoliko igrača i zabio s 25 metara - prisjetio se Cico.

Henríquez se raspitao tko je nosio taj broj i doznavši koliko su ti igrači zabili za Dinamo, ozbiljno se zamislio.

- Prihvaćam odgovornost. Ne bojim se - rekao je uoči debija.

Zoran Mamić ubacio ga je u igru u 72. minuti i u samo šest minuta Čileanac je bio u dvije "mrtve" šanse. Obje je promašio. Bio je toliko ljutit da je nakon utakmice odjurio u hotel bez riječi i pozdrava.

A to nije u redu. "Plavi devet" mora biti uzor navijačima i suigračima. Polako, Ángelo, ni Cico nije zabio u debiju. A postao je jedan od najvećih.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • jeDINA MOja ljubav 18.08.2014.

    dobar igrač Henríqueza kao i Wilson. samo Dinamo nema trenera koji će to znati posložiti. kakav je to trener koji upiše poraz unaprijed,a da utakmica nije ni počela.

  • kikimanitu 17.08.2014.

    bla bla bla bla bla

  • aj haj 17.08.2014.

    Ovog igrača stavljati u isti odnos (kontekst ) sa Kranjčarom , besmislica novinarske gluposti

Komentiraj...
Vidi sve komentare