To je to što me zanima!

Filip Benković bolji od Virgila van Dijka, u top 20 i Kolinger

Švicarski institut CIES za ovaj je tjedan pripremio detaljne statistike najboljih stopera Europe iz 35 liga. Filip Benković, Nikola Katić i Denis Kolinger nalaze se pri vrhu liste u dobivenim zračnim duelima
Vidi originalni članak

Plod suradnje Sveučilišta u Neuchâtelu i Fife sjajne su statistike koje CIES (International Centre for Sports Studies) gotovo svakog tjedna izbacuje.

Na red su došli učinci obrambenih igrača, a u oči odmah upadaju imena hrvatskih stopera koji imaju zavidne brojke. U konkurenciji 35 europskih liga najviše zračnih duela osvojio je škotski stoper Christophe Berra iz Heartsa, a Liverpoolov stoper Virgil van Dijk ima zavidnih 84,1 posto u snažnoj ligi poput Premierlige.

Mladi hrvatski reprezentativac Filip Benković (21) deveti je na listi najuspješnijih stopera u zračnim duelima sa 84,4 posto, dakle više od Nizozemca iz Liverpoola. 

Sjajan je i Lokomotivin Denis Kolinger (25) sa 82,6 posto, a Nikola Katić (22) iz Glasgow Rangersa ima 82 posto uspješnosti u zraku. Ističe se i hrvatski stoper Ivan Runje (28) iz Jagiellonije.

Ostale rezultate možete pogledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • danijel23 15.04.2019.

    Benkovic ce biti kroz 3 4 godine najbolji stoper svijeta...covjek toliko mocan u skoku, brz za svoju visinu i stopera, tehnika odlicna, udarac odnosno duga lopta pogodi u trepavicu, osim stopera moze i zadnjeg veznog odigrat... Top igrac

  • ante216 15.04.2019.

    Benkovic je cudo od stopera,nije mi jasno zasto nije u repki bolji je od Calete ako ga zaobiđu te ozljede igrat ce u Engleskoj ligi koja je bas za njega.

  • Skyfall 2012 15.04.2019.

    Ajme za Filipa u A reprezentaciju

Komentiraj...
Vidi sve komentare