To je to što me zanima!

'Cijeli svijet će gledati Brazil i Hrvatsku, sve će biti savršeno'

Stadion Itaquerao u Sao Paulu bi trebao biti dovršen na vrijeme kako bi se u travnju mogle odraditi probne aktivnosti. Fifin tajnik Jerome Valcke je bio u inspekciji...
Vidi originalni članak

Glavni tajnik Fife Jerome Valcke posjetio je u ponedjeljak stadion Itaquerao gdje će 12. lipnja Hrvatska i Brazil otvoriti Svjetsko prvenstvo. Pad dizalice, smrt dvoje radnika i uništen dio krovne konstrukcije na jednoj tribini nesretan je rasplet događaja iz studenog prošle godine zbog kojeg se radovi na stadionu u Sao Paulu nisu mogli odvijati zacrtanim tijekom.

Jerome Valcke odabrao je, stoga, upravo stadion Itaquerao kao prvu postaju prve ovogodišnje inspekcije stadiona, a bio je zadovoljan viđenim - barem u razgovoru s medijima:

- Na neki način, ovdje je pritisak malo veći. Radi se o prvoj utakmici koja mora biti uspjeh. Cijeli svijet će gledati utakmicu, a mi ćemo učiniti sve da utakmica otvaranja bude uspješna.

Stadion bi trebao biti dovršen na vrijeme kako bi se u travnju mogle odraditi probne aktivnosti. Upravo će u Sao Paulu 12. lipnja biti otvoreno Svjetsko prvenstvo susretom Brazila i Hrvatske.

Lokalne vlasti tvrde kako je gotovo 97 posto stadiona, a postavljeno je i 30 tisuća od ukupno 70 tisuća sjedalica.

Domaćin je trebao osigurati dovršetak svih 12 stadiona do kraja 2013., no potpuno spremno je do toga roka bilo samo njih šest, koji su bili korišteni i za Kup konfederacija. Valcke će posjetiti i stadione u Cuiabi te Curitibi gdje je Arena da Baixada u najvećem zaostatku u odnosu na plan.

Valcke će u srijedu završiti mini-turneju posjetom Natalu gdje će sudjelovati na otvaranju stadiona Arena das Dunas.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • makshardcore 23.01.2014.

    većina tih koji će gledati utakmicu niti ne zna gdje je hrvatska ali zato zna gdje je brazil, znači gledat će brazil.

  • Medjed 22.01.2014.

    Najbolje su utakmice one u kojima primimo gol, pa onda preokret :D Ništa ljepše nema :)

  • navijač15 22.01.2014.

    Vjerujem da ćemo dobro otvorit taj susret s Brazilom, i da ćemo igrati kao protiv Španjolske na Euru u Poljskoj ali da mi u zadnjih 10min zabimo pogodak i riješimo još Kamerun i Meksiko i lako se prošećemo kroz skupinu, znam da će bit teško dobit Brazilce, ali bi me zadovoljilo i nerješeno i to je kao pobjeda, glavno da mi njima pokažemo tko je Hrvatska

Komentiraj...
Vidi sve komentare