To je to što me zanima!

Cijeli Unešić na nogama: Zbog Dinama stradali telci

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Za prvu utakmicu četvrtfinala Kupa Hrvatske između Zagore i Dinama u Unešiću kolju čak sedamnaest teladi i nebrojeno mnogo janjaca
Vidi originalni članak

Torcida, BBB i Pašajice slavit će zajedno, najavljuje Vjeko Grbeša, vođa Pašajica, navijačke skupine Zagore iz Unešića. Unešićki stadion ima 800 sjedećih mjesta, ali čak i na najznačajnijim utakmicama 200 sjedalica ostajalo bi prazno. No za susret s Dinamom ulaznice su rasprodane tri dana prije utakmice. Ali ne 800 ulaznica, već 5000, koliko će se gledatelja okupiti u Unešiću. Napravili su montažnu tribinu s dodatnih 4200 mjesta, uređuju prilaze stadionu, prakirališta... Mještani koji su jučer radili na Borovištu kažu kako je ovo za njih najveći i najsvečaniji trenutak u povijesti, usporediv tek s prijateljskom utakmicom Dinamo - Zagora od 1. lipnja 1975. godine. Tu su utakmicu igrali povodom otvorenja rekonstruiranog igrališta. Domaćini su izgubili 4-0. Igrao je 2004. u Unešiću i Hajduk. Aktivisti se kunu da je bio jednako velik spektakl, ali nisu se mogli sjetiti ni datuma ni rezultata utakmice. U Unešiću danima nitko ništa ne radi osim što priprema doček. Čak su i u školi, čiji će dio pretvoriti u press centar, danas zbog utakmice skraćeni sati.
- Ma tamo vam je ludnica. Na stadion će stati 5000 ljudi, ali okolo će biti još najmanje dvije tisuće. Možda i više. Slavit će se još dugo poslije utakmice, bez obzira na rezultat - kaže Mate Maleš, Dinamov igrač na posudbi u Lokomotivi. Njegova braća Ive i Ante igraju u Zagori.
- Pravi momci. Ujutro rade u vrtu i vinogradu, a popodne treniraju. Ništa im nije teško - kaže predsjednik Zagore Damir Babić Max.

BUTINA OPET NA GOLU NAKON MJESEC DANA
U Unešić stižemo kao apsolutni favoriti. Dolazimo pobijediti i već u prvoj utakmici riješiti sve dvojbe oko prolaska u polufinale. Tomo Butina konačno se oporavio i vrlo vjerojatno bi mogao na gol od prve minute. Iako je u Kupu već bilo neočekivanih rezultata, rekao je trener Dinama Branko Ivanković.

HRGOVIĆ OSLOBOĐEN
Hrgović ne ide u Unešić, ali ne zbog mogućih uvreda domaćih navijača. Oslobođen je zbog privatnih razloga, kaže Ivanković.

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE (srijeda)
Rijeka - Zagreb
Pomorac - Cibalia
Hajduk - Slaven Belupo
Zagora - Dinamo

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Vire 12.11.2008.

    Sad će se maminjo i ekipa naparat janjetine i nalit vina pa da malo zaigraju!!!!!! Bit će to nezgodna utakmica za dinamo !!!!

  • mayhem26 12.11.2008.

    A cuj...gdje god dođe maminjo ekipa netko obavezno strada,al ne od nogometa nego od njihovih politickih veza i vezica,te od huligana koji se nazivaju B.B.B.

  • smiljs 11.11.2008.

    a zato se i uzgajaju da ih zakolju i pojedu...kaj bi dal sad za komad janjca

Komentiraj...
Vidi sve komentare