To je to što me zanima!

Čile opasniji i izdržljiviji protiv Brazila nego što su bili Hrvati

Nogometni portal Goal.com objavio je grafiku s prikazom napada i kretanja pojedinih ključnih igrača u utakmicama Hrvatske i Čilea protiv Brazila. Razlike su jako vidljive
Vidi originalni članak

Čileanska reprezentacija mnogo je bolje parirala Brazilu u subotnjoj utakmici osmine finala SP-a nego što je to učinila Hrvatska na utakmici otvorenja.

Ne vidi se to samo iz rezultata koji je za južnoameričku reprezentaciju bio pozitivan i nakon 120 minuta ogleda protiv "seleçãa" za razliku od hrvatskog poraza 1-3, nego i grafike kretanja igrača koju je objavio portal Goal.com.

Iz prikaza je vidljivo nekoliko vjerojatno ključnih detalja zbog kojih su "kockasti", između ostalog, s terena otišla poraženi, a Čileanci su izvukli remi. Prije svega, Kovačeva je momčad uputila manje udaraca, napravila manje prekršaja, prodora izvan kaznenog prostora i unutar njega, manje je pretrčala i imala manje dodavanja. Ipak, u obzir treba uzeti i činjenicu što je Čile protiv Brazila igrao 30 minuta duže nego Hrvatska.

Čile je Scolariju suprotstavio formaciju 3-4-3, dok se Kovač odlučio za 4-2-3-1. Charles Aránguiz, središnji vezni čileanske vrste, puno se više kretao nego naš Luka Modrić, jednako kao što je Marcelo Díaz nadmašio Ivana Rakitića.

Opširniju analizu s detaljnim grafičkim objašnjenjem pogledajte na portalu Goal.com.


Idi na 24sata

Komentari 6

  • Boxy_1 29.06.2014.

    Alo, ovo se ne može usporediti ni pod tačkom razno! Lako je sada biti pametan. Ima tu još nekih faktora koji bi se trebali uzeti u obzir.Kao prvo, čileanci su tu gotovo kao kod kuće i naviknuti su na takvu klimu, osim toga, ruku na srce mora se priznati i da su hrvati igrali prvu utakmicu na prvenstvu ,i bili izloženi mnogo većem pritisku nego Čile ,koji je imao tri utakmice fore da gleda brazila sa tom postavom na terenu... a o tome koliko je suđenje utjecalo na igru ne vrijedi više ni pisati. Na kraju krajeva svi su kod kuće sada.

  • user_291704 29.06.2014.

    I Meksiko je bio opasniji protiv Brazila od Hrvatske, samo Kamerun nije..

  • ZaradiUzDvoznak 29.06.2014.

    Zaradi pomoću Dvoznaka!!! Posjeti: investicijskiplan.bloger.index. hr (spojeno)

Komentiraj...
Vidi sve komentare