To je to što me zanima!

Čilić i Ćorić protiv Del Potra i Thiema igrat će u Sydneyju...

U Sydneyju, u Ken Rosewall areni koja se baš za ovu prigodu renovira, što će koštati 50 milijuna australskih dolara, bit će i Hrvatska i to protiv Austrije, Argentine i još jedne reprezentacije
Vidi originalni članak

U Sydneyju, jednom od tri grada koja će ugostiti novoosnovani ATP Cup uz Brisbane i Perth, održan je ždrijeb za novi reprezentativni turnir (ili stari ako se gleda kao nasljednik World Team Cupa) koji će ujedno biti i uvod u novu sezonu od 3. do 12. siječnja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska je jedna od 19 reprezentacija koje su se našle u bubnju (još će pet biti imenovano kasnije, 13. studenog zaključno s pozicijom prvog reketa na ljestvici), a svaki je grad dobio svog nositelja. Srbija će s Novakom Đokovićem kao prvim igračem svijeta igrati u Brisbaneu protiv Francuske i JAR-a, Španjolska s Rafaelom Nadalom u Perthu protiv Japana i Gruzije, a Švicarska s Rogerom Federerom u Sydneyju s Belgijom i Velikom Britanijom. U svaku će skupinu, osim one F doći još jedna reprezentacija.

Krema na ždrijebu

U Sydneyju, u Ken Rosewall areni koja se baš za ovu prigodu renovira, što će koštati 50 milijuna australskih dolara, bit će i Hrvatska i to protiv Austrije i Argentine. Hrvatsku će ondje predvoditi Borna Ćorić i Marin Čilić, a izbornik Željko Krajan moći će izabrati još tri igrača. Kao i njegovi kolege, pa je za pretpostaviti da će se u Argentini Schwartzmanu i Pelli pridružiti i Del Potro. Thiem kod Austrije nije upitan, drugi je Dennis Novak.

ATP CUP Kakva elita! Ćorić i Čilić igrat će za repku na novom turniru

U četvrtfinale u Sydneyju, ili Final Eight, ući će pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije, a svaki će susret sadržavati dva meča pojedinačne konkurencije i jedan parova. Nagradni fond iznosi 15 milijuna američkih dolara, a ono zbog čega se obvezalo igrat 27 igrača iz Top 30, jesu ATP bodovi. Tenisač s maksimalnim brojem pobjeda (6) u pojedinačnim mečevima moći će zaraditi 750 bodova, a igrač parova će za maksimalan broj pobjeda dobiti 250 bodova.

Inače, na ždrijebu je sudjelovala prava teniska krema. Ken Rosewall, John Newcombe, Patrick Rafter i Lleyton Hewitt. Imaju Australci s kim se hvaliti, nego što.

  • Brisbane

Skupina A: Srbija, Francuska, JAR, ?

Skupina F: Njemačka, Grčka, Kanada, Australija

  • Perth

Skupina B: Španjolska, Japan, Gruzija, ?

Skupina D: Rusija, Italija, SAD, ?

  • Sydney

Skupina C: Švicarska, Belgija, Velika Britanija, ?

Skupina F: Austrija, Hrvatska, Argentina, ?

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 16.09.2019.

    Ćilić? kaj nije on u penziji?

  • doky97 16.09.2019.

    Definitivno najjaca skupina

  • lav24 16.09.2019.

    Cilis je svoje pokazao protiv Delpa

Komentiraj...
Vidi sve komentare