To je to što me zanima!

Čilić je izgubio u dvije minute: Još nema recept za Monfilsa

Dvoboj Čilića i Monfilsa u noći sa srijede na četvrtak prekinula je snažna kiša pri rezultatu 6-3, 7-7 u tie-breaku drugog seta, nakon što je naš tenisač spasio meč-loptu. No nastavak nije dugo potrajao...
Vidi originalni članak

 

Marin Čilić ostao je bez četvrtfinala ATP turnira serije 500 u Rio de Janeiru, gdje ga je u nastavku dvoboja 2. kola svladao Francuz Gael Monfils sa 6-3, 7-6 (8) te tako stigao do treće pobjede nad najboljim hrvatskim igračem u isto toliko međusobnih mečeva.

Dvoboj Čilića i Monfilsa u noći sa srijede na četvrtak prekinula je snažna kiša pri rezultatu 7-7 u tie-breaku drugog seta, nakon što je naš tenisač spasio meč-loptu, a prethodno propustio prednost 6-4. Nastavak, nažalost, nije dugo trajao.

Čilić je osvojio prvi poen prisilivši Monfilsa na pogrešku i došao je do treće set-lopte. Dugačka izmjena prekinuta je tako što je lopta Monfilsa dodirnula vrh mreže, nakon toga još pala na crtu servis polja i tako nisko odskočila da Čilić nije mogao dovoljno brzo reagirati i odigrati dobar udarac. Do druge meč-lopte Francuz je stigao dobrim servisom.

U posljednjem poenu meča Čilić je morao napasti Monfilsa, jer je igrao loptu iz sredine terena. Odlučio se za napad u forhend Francuza, na što je Monfils imao spreman odgovor i preciznom dijagonalom je prošao našeg tenisača.

Monfils će u četvrtfinalu igrati protiv Argentinca Diega Schwartzmana, dok Čiliću slijedi selidba u meksički Acapulco, gdje ga sljedećeg tjedna očekuje još jedan nastup na turniru iz serije 500, ali ovoga puta na tvrdoj podlozi.

Na turniru parova hrvatski Davis Cup reprezentativac Nikola Mektić i njegov partner Austrijanac Alexander Peya stigli su do polufinala. U četvrtfinalu su svladali Argentince Guida Pellu i Diega Schwartzmana sa 7-5, 6-3. U polufinalu ih čeka još jedan argentinski par, Andres Molteni i Horacio Zeballos, koji je u četvrtfinalu izbacio najbolji svjetski par, Brazilca Marcela Mela i Poljaka Lukasza Kubota.    

ATP Rio de Janeiro - 2. kolo

Gael Monfils (Fra) - MARIN ČILIĆ (HRV/1) 6-3, 7-6 (8)

Pablo Cuevas (Uru/7) - Gastao Elias (Por) 7-5, 6-1

Aljaz Bedene (Slo) - Pablo Carreno Busta (Špa/3) 6-2, 5-7, 6-2

Fabio Fognini (Ita/5) - Tennys Sandgren (SAD) 4-6, 6-4, 7-6 (6)

Fernando Verdasco (Špa/8) - Nicolas Kicker (Arg) 6-7 (3), 6-2, 6-0

Dominic Thiem (Aut/2) - Pablo Andujar (Špa) 4-2, predaja

Idi na 24sata

Komentari 73

  • nijetebriga 23.02.2018.

    Previse i vise puta sam Marina kritizirala, sa pravom, ali ovaj put -vi koji kritizirate vama cu reci jedno.Niste u pravu.. nemate pojma o cemu pricate.. Nikad vi tennis niste igrali, ma ne igrali-nikad reket u ruku uzeli niste.. igrati u Riu na ovakvim temperaturama je Ok, ali sparina te ubi .. sparina vas muci kad nista ne radite a sparina je a ne da se krecete, da igrate kao oni tennis.. Dobro, ne reagira svak na sparinu jednako, ali vecina njih ima problema.. decki proliju litre znoja, teren je uzasno spor-vlazan..Tennis lopte doslovno upijaju vlaznost i postaju teske-spore.. Ne odskacu kao kad je teren suh,a to Marinu nikako nije sjelo- i ne samo njemu-vecina tennisaca nije uvjetima najsretnija.. A ima toga sto bi se dalo do sutra nabrajat.. sve u svemu -ne blubajte previse..

  • driver696 23.02.2018.

    Nema taj recept za samoga sebe.... Psihaš...

  • sadilinikada 23.02.2018.

    to mu je bozja kazna sto se penjo po kipu Isusa, nece skoro osvojit turnira

Komentiraj...
Vidi sve komentare