To je to što me zanima!

Čilić nastavlja uvjerljivo: Bez izgubljenog seta pao i Donskoj

Bio sam agresivan od početka jer nisam htio dugačke izmjene s njim. Malo mi je pala koncentracija kad sam izgubio servis u 3. setu, no uspio sam to brzo popraviti
Vidi originalni članak

Nakon što je uvjerljivo svladao Argentinca Pellu u prvom kolu bez izgubljenog seta, Marin Čilić isto je ponovio i u drugom kolu ovogodišnjeg US Opena gdje je za nešto manje od dva sata igre bio bolji od Rusa Jevgenija Donskoja 6-2, 6-3, 7-5. 

Marin je počeo malo slabije i na prvom servisu morao spasiti tri break lopte, no nakon toga je kod vodstva 2-1 napravio break i nastavio pritiskati protivnika. Kod 4-2 imao je Marin još jednu break priliku, no nije uspio uzeti servis, ali je zato 'breaknuo' Donskoja kod 5-2 za prvi set u samo 29 minuta. 

Imao je deveti nositelj u drugom setu dvije break prilike kod 3-3, no spasio se Rus, ali je ipak pao dva gema kasnije za 2-0 Marina. 

Čilić je napravio break u trećem gemu trećeg seta, ali mu je Donskoj odmah uzvratio istom mjerom. Međutim, kod 5-5 branitelj je naslova uzeo servis ruskom igraču i iako je ovaj zaprijetio nakon toga, Marin je ipak dovršio meč. 

- Pokušao sam biti dosta agresivan od početka meča jer se nisam htio upustiti u dugačke izmjene s njim. On je vrlo dobar igrač koji voli stil igre kao na zemljanim terenima i jako sam zadovoljan sa svojom igrom. Malo mi je pala koncentracija kada sam izgubio servis u trećem setu, ali uspio sam to brzo popraviti - rekao je Čilić odmah po završetku meča. 

Branitelj naslova u sljedećem će kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Dimitrova i Kukuškina

Idi na 24sata

Komentari 120

  • AntiMamic1 03.09.2015.

    Nas hrvata ima 4 mil malo vise imamo Blanku,Sandru,Anu Simic,Cilica,Dodika,vaterplisti u top3 na svijetu,repka u ngometu u top15 na svijetu,rukometasi u top3 na svijetu,3-4 kosarkasa u NBA,Udea,Seligmana,bracu Sinkovic (veslaci),jedrilicare svi navedeni ili su u vrhu svoga sporta ili dominiraju a mi pljujemo po 95% njihovog pojedinacnog ili momcadskog rezultata ako ne osvoje zlato nevaljaju losi su,nesposobni...Ne priznajemo nista manje od zlata,ako cemo gledat po broju stanovnika sumnjam da ijedna zemlja u svijetu ima tako jake pojedinacne i momcadske sportase kao mi i jos ako uzmemo u obzir da nemaju nasi ni 30% uvjete kao ostale sportske nacije je zaista i vise nego impresivno...stoga trebamo smanjit pljuvanje tuđe muke i rada,krvi znoja i suza jer ti ljudi nisu zasluzili nase pljuvanje vec motiviranje i podrzavanje...i da ne zaboravim i Ivanisevica i Janicu i Ivicu Kostelic...janica pokorila svijet a nemamo ni planinu za skijanje naspram ostalih sljeme je brdo kakvo austrijanci imaju u dvoristu sto bi se reklo....stoga smanjite pljuvanje ili vi pokusajte 000.1% napravit u zivotu sto su oni i tada cete mozda ali samo mozda imat pravo pljuvat

  • ilija torres sivonjic 03.09.2015.

    ispali dodig i melo...nije bas da im ide u zadnje vrijeme

  • karton 03.09.2015.

    Cila , ti si mi kao brat , ali pravis previse neforsiranih gresaka , a ni prvi servis ti ne prolazi. Ti si lanjski pobjednik , pokazi autoritet , naljuti se na protivnika , na publiku, a posebno na sebe . Jesi li crnostrig ili nisi ? Gospa je uz tebe . Hocmo drugu pobjedu na US Openu .

Komentiraj...
Vidi sve komentare