To je to što me zanima!

Čilić sredio Mathieua u 4 seta, povijesna pobjeda Ane Konjuh

Prvog dana Wimbledona nastupilo je troje Hrvata. Marin Čilić eliminirao je Francuza Mathieua 3-1, slavila je i kvalifikantica Ana Konjuh, a očekivano ispala Lučić-Baroni
Vidi originalni članak

Sjajan nastup na wimbledonskoj travi nastavila je Ana Konjuh. Donedavna juniorka u svojoj prvoj pravoj godini među velikima upisala je i četvrtu pobjedu u All England Clubu, prvu u glavnom turniru jednog Grand Slama.

Čak 120 mjesta bolje plasirana i deset godina iskusnija bila je njena protivnica Marina Eraković, Novozelanđanka hrvatskog porijekla, no to 16-godišnjoj Dubrovkinji nije smetalo. Slavila je u tri seta rezultatom 6-3, 4-6, 6-0 i u sljedećem kolu ide na Belgijku Yaninu Wickmayer.

Drugo kolo u muškom dijelu turnira izborio je i najbolje rangiran Hrvat Marin Čilić ubilježivši petu uzastopnu pobjedu nad Francuzom Paul-Henrijem Mathieuom. Bio je to jednostran meč osim u završnici drugog seta koji je u tie-breaku dobio Mathieu. Međugorac je izborio sljedeću rundu sa 6-4, 6-7(2), 6-2, 6-1. Idući protivnik mu je Austrijanac Andreas Heider-Maurer.

Iako se vratila nakon duge pauze i problema s ozljedama, osma nositeljica Viktorija Azarenka bila je previsoka prepreka za nekadašnju polufinalisticu Wimbledona Mirjanu Lučić-Baroni koja je ispala u dva seta (6-3, 7-5). Priliku za većom dramom Lučić-Baroni propustila je u drugom setu pri vodstvu 5-3 te potom servisu za set pri 5-4, kada je sveukupno prosula četiri set-lopte.

Wimbledon, prvo kolo:

  • Ana Konjuh – Marina Eraković (Novi Zeland) 6-3, 4-6, 6-0
  • Marin Čilić (26) – Paul-Henri Mathieu (Francuska) 6-4, 6-7(2), 6-2, 6-1
  • Viktorija Azarenka (Bjelorusija, 8) Mirjana Lučić-Baroni 6-3, 7-5
Idi na 24sata

Komentari 23

  • Inzaghi 25.06.2014.

    Pa čovječe nije ova pobjeda Konjuhove i ostalih toliko nebitna da je jedva pronađem na portalu ipak je ovo Wimbeldon...daj više smanjite o Vatrenima(pa ispali smo koliko znam) i kanibalskim ujedima nekih igrača.. Bravo Ana Bravo svi naši!!

  • patrik kralj 24.06.2014.

    NAPRIJED HRVATI!!!!!

  • kecman7 24.06.2014.

    Neugodni Čilić iznenadio Mathieua

Komentiraj...
Vidi sve komentare