To je to što me zanima!

Čilićev poraz u tri seta, ali i Federer je živio opasno

Marin Čilić pridružio se Ivanu Ljubičiću i porazom se oprostio od trećeg Grand Slam turnira sezone. Pobijedio ga je Mayer s glatkih 3-0 u setovima...
Vidi originalni članak

Hrvatski tenis je već prvog dana natjecanja u Wimbledonu ostao bez dva jaka aduta. Nakon Ivana Ljubičića je ispao i 12. igrač na svijetu, Marin Čilić. Kao posljednja muška nada je ostao Ivan Dodig koji će u prvom kolu igrati protiv španjolskog tenisača Oscara Hernandeza. Čilić u prvom meču ovogodišnjeg Wimbledona nije uspio osvojiti niti set, pobijedio ga je sa 6-2, 6-4, 7-6(1) njemački tenisač Florian Mayer, inače 59. igrač na svijetu. Bio je ovo njihov prvi međusobni meč u karijeri. U cijelom meču je Čilić imao samo dvije break-prilike, dok je Nijemac bio neusporedivo opasniji na suparnički servis, te je tri puta oduzimao početni udarac Hrvatu, od čak šesnaest šansi. Prvi set je prohujao kraj Čilića, u drugom je 26-godišnji Mayer napravio break u pravom trenutku (kod 4-4), dok je u istoj fazi imao četiri propuštene break-prilike u trećem setu. No, u ponedjeljak ništa nije moglo zaustaviti Mayera na putu prema pobjedi, a demonstracija sile se dogodila u tie-breaku trećeg seta u kojem je Čiliću prepustio jedan jedini poen.

FEDERER ŽIVIO OPASNO, SPASIO 0-2 U SETOVIMA
Švicarac Roger Federer, šesterostruki pobjednik Wimbledona, nije mogao opasnije živjeti u 1. kolu Wimbledona, prvom ovogodišnjem meču na središnjem terenu. Drugi tenisač svijeta gubio je protiv Kolumbijca Alejandra Falle, 60. igrača na svijetu, s 2-0 u setovima. Falla je u trećem setu kod 4-4 imao čak tri vezane break lopte (0-40) kao i još jednu uz prednost, što je u tom trenutku prevedeno značilo kao da ima četiri meč-lopte. Kod 2-2 u četvrtom setu je napravio break i čuvao ga sve do trenutka kada je servirao za šokantnu pobjedu. No, kod tih 5-4 se zadrvenila ruka Kolumbijca i kada je propustio taj servis-gem praktički je potpisao poraz. Dogurao je nekako Falla do tie-breaka u kojem nije imao nikakve šanse (osvojio je samo jedan poen), kao niti u zadnjem setu gdje je ostao bez osvojenog gema. Bio je ovo njihov peti meč u karijeri i peta pobjeda Federera, ali uvjerljivo najteža dosad. Recimo da je samo prije dva tjedna Federer u Halleu prepustio Falli samo tri gema. Inače, u karijeri je Federer tri puta gubio u prvim kolima: 1999. od Jirija Novaka, 2000. od Jevgenija Kafelnjikova i 2002. protiv hrvatskog tenisača Marija Ančića. U 1. kolu poražen Bernard Tomic, australski tenisač hrvatskih korijena. Od njega je bolji bio Amerikanac Mardy Fish sa 6-3, 7-6(8), 6-2. Tomic se u glavni turnir plasirao kroz tri kola kvalifikacija.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • addy 21.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • user_37063 21.06.2010.

    razlog zasto nece biti jedan od najveci, pa nemos vako ispasti na GS aaaaaaaa konju =)

  • trocaderro 21.06.2010.

    totalni nesposobnjakovic,ja ne znam ali onaj ko izmislja kvote na kladionicama nije sav svoj--- treba da stavi kad cilic igra,pa ko se kladi na cilica da je kvota 4,80-5,50,a ne 1,12????

Komentiraj...
Vidi sve komentare