To je to što me zanima!

Hrvatska je izborila Olimpijske igre! 'Ne znam tko će idućih mjeseci skinuti osmijeh s lica'

Austrija je pobijedila Alžir i Hrvatska je definitivno na Olimpijskim igrama u Parizu! "Samo treba ostati zdrav do tada, a protiv Njemačke smo bili savršeni u prvom poluvremenu", rekao je Duvnjak
Vidi originalni članak

Hrvatska je na Olimpijskim igrama u Parizu! Nakon velike pobjede nad Njemačkom 33-30, kojom smo i 99 posto potvrdili plasman na OI, onih preostalih jedan odradili su Austrijanci pobijedivši Alžir 41-26.

Hrvatska će u Parizu po šesti put sudjelovati na muškom olimpijskom turniru u rukometu. Dosada je osvojila dva zlata (1996, 2004), jednu broncu (2012) uz po jedno četvrto i jedno peto mjesto.

Hrvatski rukometaši odisali su zadovoljstvom nakon pobjede protiv Njemačke, koja će u nedjelju za Pariz odlučivati protiv Austrije, dok ćemo mi imati rezultatski nebitnu utakmicu protiv Alžira od 16:45.

VELIKA POBJEDA Njemačka - Hrvatska 30-33: Rukometaši utišali Nijemce, možemo slaviti put u Pariz!

- Ukupno uzevši, naša igra nije bila baš najbolja, ali nemojte zaboraviti da smo imali dva "finala" u samo tri dana. Nije se ni moglo očekivati da će utakmica biti lijepa, ali pobijedili smo i to je najvažnije - izjavio je hrvatski izbornik Dagur Sigurdsson nakon Njemačke.

Osobito je sretan Mario Šoštarić koji bi u Parizu trebao po prvi put u karijeri zaigrati na OI. Šoka je zabio pet golova.

- Neopisivo je to koliko mi ova pobjeda znači. Ne znam tko će mi skinuti osmjeh s lica u sljedećih nekoliko mjeseci. Ovo sanjaš još otkako kao dijete počneš igrati rukomet. Preponosan sam i zahvalan ekipi koja je odigrala fenomenalno od početka do kraja.

KOMENTAR Bravo, Dagur, bravo, Hrvatska! Navijači su pjesmom sve rekli, vraćamo rukomet gdje pripada OVO SE RIJETKO VIĐA VIDEO Evo kako je Kuzmanović čudesno uhvatio 'živu loptu' iz sedmerca. Prava majstorija!

Kapetan Domagoj Duvnjak bio je nešto umjereniji u slavlju:

- Treba ostati zdrav do Olimpijskih igara. U prvom poluvremenu smo bili savršeni, Kuzma nas je pogurao s nekoliko odličnih obrana, imali smo krila i igrali lepršavo. U drugom poluvremenu je Wolff branio dobro tako da su se oni vratili, ali imao sam osjećaj kako imamo kontrolu nad utakmicom. Možda smo i iznenadili Njemačku s obranom 5-1.

Luka Cindrić je bio vrlo dobar protiv njemačke obrane.

- Utakmica za pamćenje za sve nas. Ostavili smo srce na terenu i zasluženo pobijedili. Ponosan sam na ekipu, bilo je pritisaka prije turnira, ali izdigli smo se iznad svega i pokazali karakter. Ključ je bio u našoj obrani i tranziciji, zahvaljujući Kuzmanoviću stvorili smo prednost koju smo i održavali.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Njofra27 17.03.2024.

    Hvala gospodinu Sigurdsonu na vraćanju vjere u rukomet i sretno ekipi u Parizu 👏🔥

  • David11111 16.03.2024.

    Volio bi da Duvnjak karacic Cindra i ekipa budu kus u izjavama i intervjuima jer prvi su bili u bojkotu repke i odmaranju i tankiranju zato dok 3 zlata ne donesu molim deckima zabranit intervjue dosta ih je doveli su Hr do 20 tog mjesta..a Daguru se trebamo poklonit spasio nam je vec sad rukomet i vj nwsi treneri bi ispali s kvala ovih..Dagure povedi nas Vikingski u pobjedu protiv Danske na OI u finalu i za mene ces biti besmrtan

  • Air Pajo 16.03.2024.

    Čestitke svima.I nadam se da je ovo povratak na stare slave,kada su dečki osvajali medalje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare