Obavijesti

Sport

Komentari 134

Njemačka - Hrvatska 30-33: Rukometaši utišali Nijemce, možemo slaviti put u Pariz!

Njemačka - Hrvatska 30-33: Rukometaši utišali Nijemce, možemo slaviti put u Pariz!
3

Hrvatski rukometaši pobijedili su Njemačku 33-30 i 99 posto potvrdili odlazak na Olimpijske igre. Pobijedi li Austrija Alžir, bit će i matematički. Kuzmanović je briljirao u prvom dijelu, a onda Martinović, Duvnjak, Šoštarić...

Hrvatska muška rukometna reprezentacija praktički je osigurala plasman na Olimpijske igre koje će se održati u Parizu od 26. srpnja do 11. kolovoza nakon što je u 2. kolu kvalifikacijskog turnira u Hannoveru ostvarila i drugu pobjedu svladavši domaćina Njemačku sa 33-30 (16-10).

Hrvatska nakon dva kola ima maksimalna četiri boda, dok je Njemačka ostala na dva, a Austrija i Alžir su uoči svog međusobnog dvoboja bez bodova. Kako će plasman na Igre izboriti dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine, Hrvatska može ispasti još samo po gotovo nevjerojatnom scenariju, odnosno u slučaju da Alžir i Njemačka svladaju Austriju, a onda i Alžir pobijedi Hrvatsku u nedjelju i to s najmanje osam golova razlike. No, ako Alžir kasnije u subotu ne pobijedi Austriju, Hrvatska će već tada i teoretski osigurati OI.

Croatia - Austria

Martinović opet briljirao

Ivan Martinović je postigao osam golova za Hrvatsku, dok je Renars Uscins postigao osam pogodaka za Njemačku.

Hrvatska je sjajno odigrala prvo poluvrijeme u Hannoveru, utakmicu je otvorila s prednosti 4-0 nakon samo pet minuta, a kombinacija pokretljive 5-1 obrane i sjajnog Kuzmanovića na vratima uz raspoložene Martinovića i Šoštarića u napadu donijela je i dodatno povećanje prednosti. Nakon 15 minuta bilo je 9-4, a nakon 20 minuta 11-5 te se na poluvrijeme otišlo s vodstvom 16-10.

U drugom poluvremenu Njemačka se zahvaljujući probuđenom vrataru Wolffu nakon samo 10 minuta uspjela primaknuti na 19-16, a u 44. minuti i na samo dva razlike (23-21). Zahvaljujući raspoloženom Uscinsu u napadu neko vrijeme razlika je varirala između dva i tri pogotka za Hrvatsku, a onda su Martinović i Duvnjak atraktivnim udarcima s distance odveli Hrvatsku na 29-25 sedam minuta prije kraja i nalet Njemačke je zaustavljen.

Hrvatska šesti put na Olimpijskim igrama

Do kraja susreta Hrvatska je mirno držala prednost od tri do pet golova razlike. 

Hrvatski rukometaši bi u Parizu trebali šesti put nastupiti na OI, dosada su osvojili dva zlata (1996, 2004) i jednu broncu (2012), jednom su bili četvrti, a jednom peti. (Hina)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA OI 14:30 , ZAG ARENA, HANNOVER
Njemačka
30 : 33
Hrvatska
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraaaaaaaaj! Hrvatska je pobijedila 33-30 i može slaviti plasman na Olimpijske igre!

58'

Martinoviiiić! To bi trebalo biti to, Hrvatska tri minute prije kraja vodi 32-28.

56'

Kapetan igra kapetanski! Presjekao je loptu i zabio na prazan gol zaa 30-26 pet minuta prije kraja.

54'

Duvnjaaaak! Kapetan je zabio za +4, a odmah su se uhvatili svi za glavu, no ne zbog slavlja, nego zbog kapetana koji je ostao na parketu i držao se za rame nakon povlačenja Heymanna. Srećom, bit će kapetan dobro, a Heymann je nakon pregleda snimke dobio crveni.

53'

Šipić je izvrtio njemačkog igrača na crti, a Uščins konačno nešto i promašio.

Komentari 134