To je to što me zanima!

Cirkus u Zvezdi: Zaštitari krenuli na legende kluba

Mi imamo više od dvije tisuće utamica za Zvezdu, ne može nas spriječiti da uđemo ni tisuću policajaca, rekao je neakadšnji igrač Dušan Savić
Vidi originalni članak

Dan Tana (73), kako mu glasi “amerikanizirano ime”, ili u originalu Dobrivoje Tanasijević novi je predsjednik Crvene zvezde.
Dosadašnji vršitelj dužnosti nakon skupštine u četvrtak i službeno je potvrđen. No uoči izbora u klubu je bilo kao u cirkusu, vladao je kaos. Neke od Zvezdinih legendi nisu bile pozvane na Skupštinu, “jer nisu članovi”, no to ih nije spriječilo da se pojave u klubu. Iako ih zaštitari isprva nisu pustili, bivši igrači predvođeni Dušanom Savićem i Vladimirom Petrovićem Pižonom odgurnuli su osiguranje i ušli.
- Na klub je pala najveća ljaga, telefonom su tražili neke ugledne ljude u Zvezdinoj povijesti da ne dođu na Skupštinu. To je sramota. Mi imamo zajedno više od 2000 utakmica u Zvezdi i ne može nas spriječiti da uđeno ni 1000 policajaca - rekao je Dušan Savić i izazvao veliki pljesak. Među onima koji su na silu ušli bio je i Zoran Bingulac, koji se pokušao kandidirati za predsjednika, ali zastupnici su ga u tome onemogućili. Na kraju je Tana pobijedio sa 45 glasova za njega, devet protiv i šest suzdržanih.
- Vi koji niste glasali za mene ste najvažniji. Ako želimo da Zvezda uspije, moramo surađivati. Obećavam da više nijedan euro iz Zvezde neće otići na privatni račun - izjavio je Tana.
ZA DŽAJIĆA NEMA MJESTA, ŠEKULARAC U SKUPŠTINI
Druga “Zvezdina zvezda”, Dragoslav Šekularac (od njih pet: Mitić, Šekularac, Džajić, Petrović i Stojković) tek je sada, sa 71 godinom, izabran u Skupštinu kluba. A ušao je umjesto prve Zvezde, Mitića, koji je preminuo.
- Pa kako sve ovo izgleda? - zapitao se Vladimir Petrović Pižon, koji je bio najglasniji, i dodao:
- Vi mu čitate, a Šekularac sjedi sa strane kao kakav počasni gost. On mora sjediti za tim stolom, biti počasni predsjednik. A ovdje ima toliko ljudi koji nikad u životu nisu udarili loptu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • user_25749 15.11.2008.

    Kakav uzas e Zvezdo sta si dozivjela od najaceg kluba u Istocnoj Evropi do klubba koji dotakao dno 16 mil eura duga i seosko kafanske tuce i prepiranja najvecih tvojih zvijezda.Stvarno sramota...

  • josica 15.11.2008.

    Krepajte...

  • dusansk 14.11.2008.

    pa jeste cirkus... trebali su bar ulaznice naplaćivati...

Komentiraj...
Vidi sve komentare