To je to što me zanima!

Ćiro Blažević u šoku: Francuzi su morali spriječiti tu tragediju

Hrvatska je na Stade de Franceu u čijoj su blizini teroristi aktivirali tri bombe igrala triput: 1998., 1999. i 2011. godine. Dvaput je izbornik bio Ćiro, jednom Slaven Bilić
Vidi originalni članak

Samo o tome razmišljam. Cijelu večer i cijelo jutro. Ako je 130 ljudi ubijeno, onda je njih 1000 najnesretnijih na svijetu. To su obitelj, prijatelji..., kaže Ćiro Blažević.

Francuska je ipak država koja je obilježila njegovu karijeru. Na Stade de Franceu, koji je bio meta terorista, Hrvatska je 8. srpnja 1998. godine igrala najveću utakmicu u povijesti. Polufinale Svjetskog prvenstva protiv Francuske.

- Sad se naježim kad se sjetim. Pamtim svaki detalj te utakmice, svlačionice, izlazak na travnjak... Zamislite da su, ne daj Bože, uspjeli u naumu? To je stadion koji je obilježio naš uspjeh u Francuskoj - kaže Ćiro, koji zamjera i francuskoj policiji.

- Valjda će sad Francuzi doći pameti. Ne mogu shvatiti da nisu ništa učinili da to spriječe. Njihova policija i tajne službe morali su to spriječiti. Morali su! Nije moguće da netko samo tako pobije toliki broj ljudi, a da nitko nije ništa znao. Ovo je veliko upozorenje i za sljedeće Europsko prvenstvo. Dignut će se cijeli svijet, svi se trebamo ujedniti i zaustaviti zlo.

Iako je dio karijere proveo u Francuskoj, Ćiri, nasreću, nitko od prijatelja i obitelji nije u vrijeme napada bio u Parizu.

- Ma znate što? Ovim teroristima ne može nitko ništa. Zapamtite što vam kažem, onom čovjeku kojemu nije stalo do života, koji nema straha, tome ne može nitko ništa. Kad vidite njihove fanatične poglede, kad shvatite da oni vjeruju da će im na onom svijetu biti puno bolje, da ih tamo čekaju svijetli trenuci, onda smo svi mi nemoćni. Boli ih briga za život - kaže Ćiro.

Nogometaš Palacea napustio restoran nekoliko minuta prije tragedije

Našao sam idealno malo mjesto u Parizu za jesti i provesti večer, napisao je na Instagramu Martin Kelly, zvijezda Crystal Palacea.

Sjeo je u kafić La Perle, popio s društvom piće, a potom krenuo u šetnju Parizom. Idealno malo mjesto, kako ga je na fotografiji nazvao Martin Kelly, u sljedećih nekoliko sati pretvorilo se u mjesto najvećeg užasa, teroristi su pucali u koga su stigli...

U Crystal Palacu su “umrli” od straha saznavši da je Kelly u tom restoranu, no, nasreću, s njim je sve bilo u redu. 

Naslovnica L’Equipea crna s jednom riječju - horor!

Jutro nakon masakra najpopularniji svjetski sportaši na društvenim su mrežama izrazili sućut sa žrtvama.

- Pripremam se za utakmicu i ne mogu se koncentrirati. Moje misli su s obiteljima koje su ostale bez najdražih - napisao je LeBron James, a slično su stavili i Didier Drogba, Usain Bolt, Pau Gasol, Thierry Henry...

Inače, naslovnica najčitanijeg sportskog dnevnog francuskog lista L’Equipea u subotu je bila sva u crnom. Dominirala je samo jedna riječ - horor! 

Pressdisplay
Idi na 24sata

Komentari 34

  • eroHercegovac 16.11.2015.

    Pa komu ti ista vise predstavljas starkeljo jedna narcisoidna???

  • FARGO 16.11.2015.

    pametniji si dok šutiš!!p*d*r*!!

  • ivee22 16.11.2015.

    Mi smo pe***i, Čiro je naš!

Komentiraj...
Vidi sve komentare