To je to što me zanima!

Ćiro o Čačićevim problemima: 'Napravili smo neregularnost'

Ni on sam ne zna na koga može računati, tvrdi Ćiro Blažević tjedan dana uoči utakmice Hrvatske i Meksika u Los Angelesu koja zadaje mnoštvo upitnika izborniku Anti Čačiću
Vidi originalni članak

Tri dana uoči planiranog puta u Los Angeles, gdje bi hrvatska nogometna reprezentacija trebala odigrati prvu utakmicu na sjevernoameričkom tlu protiv Meksika, 28. svibnja od 1:30 ujutro po našem vremenu, još se uvijek ne zna tko je pozvan za taj susret.

Izbornik Ante Čačić na velikim je mukama jer utakmica nije u međunarodnom Fifinu terminu pa klubovi nisu dužni pustiti svoje igrače. A kako bi i mogli kad prvenstva u većini zemalja, pa tako i u Hrvatskoj, još neće biti gotova. Čeka se ishod nekih utakmica ovaj vikend...

- Gotovo sigurno ni on sam ne zna na koga može računati i tko je na dispoziciji da bi u jednoj avanturističkoj utakmici išao protiv jednog Meksika, koji će doći gotovo sigurno u punom sastavu. Termin je uistinu najgori, nije mogao biti gori - rekao je Ćiro Blažević za Novu TV.

Informacije o pozvanim igračima ipak cure iz pojedinih klubova pa se tako doznaje da je izbornik pozvao igrače Hajduka i Osijeka koji bi sljedeći vikend mogli odlučivati o trećem mjestu u ligi te četvoricu igrača Lokomotive. To samo po sebi ne bi bilo problem da Lokomotiva u zadnjem kolu ne gostuje kod Cibalije koja se grčevito bori za ostanak sa Splitom...

- Napravili smo neregularnost, napravili smo našu ligu neregularnom. Ali od dva zla treba tražiti manje - komentirao je Ćiro, dok s Parka mladeži glasnogovornik Branimir Jonjić poručuje:

- Radnički nogometni klub ne želi komentirati rad HNS-a. Ako Lokomotiva ima četvoricu igrača koja zaslužuju ući u reprezentaciju, možemo im samo čestitati na tome.

A gdje je Šuker?

Jasno je da je put u Los Angeles samo izlet za skupinu odabranih koja se vjerojatno više nikad, barem ne do iduće takve prilike, neće okupiti u nacionalnom dresu. A dok se Čačić muči sa sastavljanjem popisa, predsjednik saveza Davor Šuker nalazi se - na putu. U petak ga, naime, nije bilo u Varaždinu, na finalu U-17 Eura između Španjolske i Engleske (6-3).

HNS se pravdao službenim obvezama šefa krovne kuće hrvatskog nogometa u Aziji. S druge strane, upravo je slične poslovne obveze otkazao Zvonimir Boban, pomoćnik glavnog tajnika Fife, i s Nikom Kranjčarom došao na stadion Varteksa kako bi prisustvovao finalu...

Idi na 24sata

Komentari 11

  • bbbdado 20.05.2017.

    Tko je Ćiro nakon 18 godina ?

  • Robi K. (IIIa) 20.05.2017.

    A Suker kocka u Hong Kongu, trosi lovu od Meksika, briga njega za HNS, ligu i finale U-17.

  • mestar 20.05.2017.

    Bez brige, jedno je sigurno da ce avion bit pun guzonja koji putuju po svijetu na trosak saveza, bas njih briga u dijaspori su i onako glupi ljudi koji nemaju pojma o nogometu pa ce mislit da su svi ti u delegaciji. Dobro ako su vec ugovorili takovu utakmicu da privuku dijasporu u N.A. zasto onda nisu ugovorili kad imaju bar pola ekipe i kad zavrsi nase prvenstvo, da bar izgleda da je regularno iako nije.Ovako nesto moze samo napravit brend i njegova druzina. Bit ce interesantno vidit komentare u N. Americkoj dijaspori, koja voli Hrvatsku i mnogi zive za dan da vide u zivo reprezentaciju koji nisu imali priliku vidit prije.Koga briga za dijasporu oni i onako neznaju sto ce s novcem, koga briga za ugled reprezentacije, glavno da guzonje i sponseruse vide L.A. i Holywood ujedno naprave selfi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare