To je to što me zanima!

City dvaput vodio u derbiju, no 'topnici' su ipak izvukli remi...

Bila je to sjajna utakmica u kojoj su momčadi tražile gol više od protivnika, no na kraju nije bilo pobjednika. Arsenal je tako ostao na šestom mjestu, a City na četvrtom
Vidi originalni članak

Arsenal i Manchester City su u derbiju 30. kola Premier lige na Emiratesu odigrali 2-2.

Nije moglo bolje početi za "građane" koji su poveli već u petoj minuti kada je De Bruyne dao odličnu loptu u prostor za Sanéa koji je zaobišao Ospinu i pogodio za 1-0.

"Topnici" su do izjednačenja stigli u 40. minuti kada je Walcott izbjegao zaleđe i rutinirano zabio za 1-1.

No samo dvije minute kasnije stiglo je novo vodstvo Cityja nakon što je Agüero lijepo pogodio nakon dodavanja Silve. Bod je "topnicima" donio Mustafi u 53. minuti nakon što je iz kuta ubacio Özil.

Obje momčadi do kraja su tražile gol koji bi im donio tri boda, ali rezultat se nije mijenjao.

U ranijoj utakmici Swansea i Middlesbrough odigrali su 0-0.

>>> Tablicu pogledajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Blue Moon has risen 02.04.2017.

    Ponovno kao i uvijek odlična utakmica gdje igra City za razliku od jednog drugog kluba čiji navijači spavaju u kazalištu propalih snova. Sane ponovno odličan, kakav će to igrač biti. Stones napokon opravdava svoju cijenu, ove klaunove u obrani tipa Navas, Clichy i otamendi treba hitno mijenjati na ljeto, a i Toure polako posustaje. Silva i De Bruyne ponovno izdanja na razini svjetske klase, znači riješit obranu na ljeto kao i vraćanje Gundogana, Kompanya i Jesusa u pogon. FA kup je još u igri i sada pokušat u srijedu iznenadit Chelsea i napravit veliki korak prema top 4. CTID!

  • bulldogzg 02.04.2017.

    Vrlo zanimljiva utakmica dvije momčadi koje igraju napadački nogomet i koje vole posjed , Sane prekrasan gol dao na samom početku , bome mislio sam da je Bellerin najbrži igrač u PL , ali izgleda da sam se prevario jer Sane je nezaustavljiv u sprintu, fali mu malo odlučnosti i "inata" da ponekad okomitije uđe , ali mlad je i veliki talent.Arsenal vrlo dobar , konsolidirali su se nakon lošeg starta i dobro odigrali ostatak utakmice , Alexis je bio fantastičan , svugdje ga je bilo i on je baš igrač razlike u Arsenalu , top-class. Cityeva obrana vrlo neorganizirana , ne djeluje dobro i kompaktno , i ta prevelika razlika u nivou kvalitete između obrane i napada je problem Citya i to očit. Arsenal odradio solidno defanzivne zadatke , Mustafi jako dobar stoper! Sve u svemu super utakmica i na kraju nekako pošten rezultat. :)

  • Xyster 02.04.2017.

    Pa Arsenal je sasvim pristojnu utakmicu odigrao s obzirom kako je to izgledalo prije reprezentativne stanke poglavito drugo poluvrijeme i to u obrani. U početku je City mogao i stvoriti veće vodstvo nakon Saneovog uništavanja Belarinna za vodstvo, nevjerojatan je talent toga momka ali bi trebao biti direktniji. Kasnije se obrana stabilizirala i nije to tako loše izgledalo. Veze ponovno kao i cijele sezone nema, Xhaka i Couquelin pregaženi od strane De Bruyna i Silve te su obojica mogla dobiti drugi žuti. Wolcott je jedan od rijetkih igrača koji se pojavi u bitnim utakmicama i njegovo vađenje za Girouda koji nije napravio ništa je totalno nelogičan potez. Još bih izdvojio Gabriela koji je nakon dugo vremena odigrao jako dobro, nekoliko puta sjajno reagirao kod poluvisokih ubačaja za Aguera te Monreala koji je u oba smjera odigrao jako dobro. Što se tiče Citya tamo je nevjerojatna kvaliteta između ofenzivnog i defenzivnog dijela. Prvi gol Clichy nije napravio zalađe a potom ga je Wolcott izvrtio, Otamendi također nekoliko puta darovao loptu među kojima se ističe dodavanje Ozilu u svom 16-ercu te po običaju izgubljen po terenu a i Mustafi ga je nadskočio za drugi gol. Navas bi se trebao ostaviti nogometa i ići trčati srednjopruške utrke, također mislim da je Pep napravio pogrešku uvođenjem Tourea koji je imao dosta krivih dodavanja i ponovno pokazao da više nema taj tempo za jače protivnike. I Stones nekoliko puta lijepo ušao u sredinu sa loptom poput Beckenbauera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare