To je to što me zanima!

City 'razbio' Villu: Na samo su jedan korak od osvajanja titule

Man. City kolo prije kraja je preuzeo vrh Premiershipa svladavši Aston Villu 4-0. Dovoljan im je remi s West Hamom, jer bi Liverpool trebao dobiti Newcastle s +14
Vidi originalni članak

Manchester City se zahvalio Liverpoolu na ponuđenom remiju s Crystalom Palaceom te je kolo prije kraja preuzeo vrh Premiershipa. 'Građani' nisu si dopustili da propuste takvu priliku protiv Aston Ville svladavši ju na Etihadu 4-0.

'Redsima' je nakon poraza od Chelseaja i neriješenog s Palaceom ostalo samo pouzdati se da će Aston Villa i West Ham u posljednje dvije utakmice napraviti čudo protiv 'građana', a momčad iz Birminghama u Manchesteru se nije mogla nositi sa Cityjem.

Gosti su od prve minute igrali izrazito defenzivno čekajući svoju priliku iz kontri, no sudbinu Villi, a ujedno i Liverpoolu zapečatio je Edin Džeko. BiH reprezentativac uspio je probiti bunker u nastavku utakmice dvama golovima u razmaku od osam minuta. Prvo je Džeko matirao goste u 64. minuti zabivši između dva braniča nakon ubačaja s desne strane, a u 72. je imao lak posao pospremivši loptu u mrežu nakon odbijanca golmana Guzana. Konačni rezultat postavili su Stefan Jovetić golom u 89. minuti te Yaya Toure u trećoj minuti nadoknade.

City uoči zadnjeg kola ima dva boda prednosti nad Liverpoolom, koja će teško ispustiti protiv West Ham. 'Redsi' bi naslov mogli osvojiti u slučaju poraza 'građana' od West Hama i pobjede Liverpoola nad Newcastleom, a remizira li City, momčad s Anfielda morala bi dobiti 'čekićare' sa čak 14 golova razloga što je gotovo nemoguće.

Razloga za slavlje imao je i Sunderland, koji je osigurao ostanak u ligi pobjedom nad rivalom West Bromwichem 2-0. Sjajan je to završetak sezone momčadi Gustava Poyeta, koja je nanizala četiri pobjede, a sve je počelo remijem nad Manchester Cityjem i slavljem nad Chelseajem.

Idi na 24sata

Komentari 136

  • zokinjo 08.05.2014.

    Čestitke:-)bravooooooo

  • bluberry 08.05.2014.

    kraj priče, večina je željela da liverpool osvoji prvenstvo ali....realno gledajući city ima na svim pozicijama ponajbolje igrače a i jaku klupu.

  • kikimanitu 08.05.2014.

    city bljak.Izgleda u engleskoj da ti treba 100tinjak miliona i imaš naslov.Mislio sam da je engleska liga zanimljivija ali izgleda da sam se prevario.

Komentiraj...
Vidi sve komentare