To je to što me zanima!

City se remijem provukao na Anfieldu, Balotelliju isključenje

Manchester City i u devetom pokušaju nije mogao srušiti tvrđavu Anfield. Liverpool može žaliti za propuštenim prilikama u remiju 1-1 pogotovo što su imali igrača više
Vidi originalni članak

Odigrana je posljednja 13. kola Premiershipa između Liverpoola i vodećeg Manchester Cityja na Anfieldu koja je završila s 1-1. Domaćini su zaustavili nevjerojatan niz 'građana' od sedam uzastopnih pobjeda, a 'redsi' mogu više žaliti zbog propuštene pobjede.

Tako Manchester City je nastavio negativnu tradiciju na Anfieldu ne uspjevši upisati pobjedu i nakon devetog gostovanja. A kako je krenulo činilo se da će gosti do 12. pobjede nakon što ih je Vincent Kompany doveo u vodstvo u 31. minuti pogodivši glavom u Reinino rašlje.

No prednost od 1-0 trajala je samo dvije minute. Charlie Adam najzaslužniji je za sretno izjednačenje nakon što je šutirao, a lopta se na putu do gola odbila od Lescotta, promijenila smjer i prevarila golmana Harta za 1-1.

Četiri minute kasnije Liverpool je zamalo poveo preko Adama čiji je snažni udarac odlično skinuo Hart. Golmanu Cityja suigrači će biti zahvalni nakon utakmice jer je sjajnim obranama spasio svoju momčad od poraza u nastavku. 'Redsi' su maksimalno dominirali drugim dijelom, a najbolju priliku propustio je Carroll u 84. minuti ili bolje reći Hart je sjajnom obranom skinuo šut u rašlje.

City je čak mogao do pobjede, ali Silva je previše komplicirao pred golom kojeg su branila tri Liverpoolova braniča.

Mario Balotelli nije se proslavio u ovoj utakmici. U 65. minuti je ušao u igru, a 83. je zaradio isključenje zbog drugog žutog kartona i očitog udaranja laktom u Škrtelovu glavu. Zbog čuđenja Roberto Mancini se poriječkao s igračem pri izlasku uz igre.

Statistika govori u korist domaćina - od 17 udarac, devet ih je išlo u okvir gola naspram gostujućih 7(3).

Spomenimo da je prije početka susreta održana minuta šutnje zbog tragične smrti Garyja Speeda, a Craig Bellamy potresen tragedijom nije nastupio, iako je bio najavljen u početnih 11 Liverpoola.

Manchester City je tek drugi put ispustio bodove ove sezone. U 5. kolu bod im je uzeo Fulham (2-2), dok je Liverpool neporažen i osmu utakmicu zaredom.

Premiership, 13. kolo:

Liverpool – Manchester City 1-1 (Lescott 33 – ag / Kompany 31)

Swansea – Aston Villa 0-0

Idi na 24sata

Komentari 32

  • pk1994 27.11.2011.

    City neće biti prvak zapamtite, upast će kad tad u lošu seriju i mogli biti završiti na 3,4 mjestu. United je i dalje prvi favorit za mene, onih 6:1 je nerealno, sljed loših događaja i raspada sistema kakav se dugo neće ponoviti.

  • MatejSlusamempecetr 27.11.2011.

    Po mome misljenu city pokusava kopirati igru barcelona tj. puno dodavanja i posjed lopte, ali ta su dodavanja toliko spora da se nikome neda gledati utakmicu, njima treba protivnik koji je fizicki ravnopravan ili jaci od njih i oni tu padaju. Njihov nogomet je cista nula.

  • Cedevita_3 27.11.2011.

    meni ovaj Liverpool izgleda nepobjedljivo na Anfieldu,pa ljudi su sve nadigrali i protiv velikih klubova uvijek pobijede..još 1-2 dok se malo posloži sve i opet prvaci,pa onda pokazati kako se igra u ligi prvaka!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare