To je to što me zanima!

City za rekorde: U minusu s milijunima, u plusu s golovima

Manchester City mogao bi srušiti rekord Aston Ville star osamdeset godina. Do kraja sezone, ovim bi tempom, mogli zabiti preko 133 gola, pet više od Ville 1931.
Vidi originalni članak

U 12 kola zabili su 42 gola, u tom ritmu do kraja sezone zabit će 133 te srušiti rekord Ville iz 1931.

Kada je u utakmici engleskog superkupa na početku sezone Manchester United zaostatak 0:2 protiv Cityja preokrenuo u pobjedu 3:2, Wayne Rooney je rekao:

– Pokazali smo da smo i dalje glavne face u gradu, a to ćemo još dugo i ostati. City ima više novca, no treba im još mnogo toga da nas prestignu.

No, "građani" su na dobrom putu da već ove sezone pokore United, ali i sve suparnike u ligi. Nakon 12. kola imaju 11 pobjeda i jedan remi, što je najbolji start sezone u povijesti Premijerne lige.

A subotnjom pobjedom 3:1 protiv trećeplasiranog Newcastlea, kluba koji u prvih 11 kola nije znao za poraz (osam pobjeda i tri remija), City je svima poslao poruku. Praktično su demolirali "svrake", imali nevjerojatnih 70 posto posjeda lopte.

Engleski statističari izračunali su da će igrači Cityja, ako nastave ovim ritmom, do kraja sezone zabiti 133 gola, što bi bilo pet više od rekorda Aston Ville iz 1931. godine.

Inače, City je u posljednje četiri sezone na pojačanja potrošio uvjerljivo najviše od svih premijerligaša, čak 580 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • silaaa 21.11.2011.

    nece oboriti rekord sigurno , ali nije nogomet sto je bio da se zabijalo toliko golova , ali svaka cast Cityu , nadam se i da ce osvojit premiership

  • NikolaCro17 20.11.2011.

    Šta je to svjetsko prvenstvo?Šoping lista za Man City ;)

  • 20.11.2011.

    shity duzan godisnje oko 200 milja funti united samo za kamate daje pola milijarde godisnje....nece to jos dugo... od 2013. mozes kupovati igrace i igrati LP ako imas dug do 45milja eura... kad izgube zlatnu koku LP oba klubčića se lagano kreću raspadati...nije stari jazavac fergi bezveze odredio 2014 za penziju...tad će već uveliko krenuti put bez povratka i bez para za ovakve slicne tvorevine ko shity i čelski..... ili će nešto drastično morati mjenjati u politici klubčića..... e da odvalismo čelski..... ooopet..heheehhe YNWA

Komentiraj...
Vidi sve komentare