To je to što me zanima!

Čolak: Klinci su odlični, Galović pojačanje, a nova Rijeka sjajna!

Čim su noge lakše, a snaga akumulirana odmah su odluke u igri bolje, presing jači, obrana čvršća, veza lucidnija, napad efikasniji. Dobro je. Rijeka je dobra i bit će dobra, kaže Čolak
Vidi originalni članak

Bliži se generalka s Olimpijom (subota, 15.00, Rujevica) pa nastavak HNL sezone i Kup, šef Simon Rožman logično je smanjio intenzitet treninga i... Rijeka je odmah nabacila osmijeh na lica navijača. U Umagu je kranjski Triglav isprašen sa: 7-0.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U prvom poluvremenu igrali su i četiri gola zabili: Nwolokor - Tomečak, Velkovski, Escoval, Smolčić - Pavičić, Lepinjica - Murić, Andrijašević, Gorgon - Čolak. (*da, počeo je Velkovski, raritetno, a zbog pošteda Galoviću i Čelikoviću)

U nastavku je Rožman koristio ovu postavu:  Pandur - Raspopović, Čeliković, Galešić Braut (od 70. Štefulj) - Capan, Halilović - Acosty, Lončar, Iglesias (od 70.Vuk) - Puljić.

Strijelci? Po jedan gol dali su Acosty, Puljić, Murić i Iglesias, a tri komada utrpao je, naravno, Antonio Čolak (26).

Trči 90 minuta, 'tuče' se sa stoperima, pomaže obrani, radi da bi ušao u šansu i - zabija. U prvom dijelu sezone: 8 u HNL-u, 2 u Kupu i 2 u Europi. Do Nove godine 12 golova. 'Very good'.

GAZDA RASPOPOVIĆ Tko je riječki Tiger Woods? Ide 'Very good', a loptice ni makac

Triglav nije neka amaterska, 'trbušasta' družba nego slovenski prvoligaš. Istina, trenutačno na začelju kolone, ali ozbiljna momčad. Koju je Rijeka s umaškog travnjaka pomela demonstrirajući dominaciju od 1.-90.

- Ma nismo se brinuli ni kad su rezultati u pripremama bili manje dobri. Znali smo što radimo i za kad tempiramo formu. Čim su noge lakše, a snaga akumulirana odmah su odluke u igri bolje, presing jači, obrana čvršća, veza lucidnija, napad efikasniji. Dobro je. Rijeka je dobra i bit će dobra! - priča nam Čolak nakon jutarnjeg treninga u gradu Line Červara.

Rožman je prvi dan na Kvarneru rekao kako želi i dinamičniju, atraktivniju Rijeku. Bolji i zanimljiviji nogomet. Napadačku momčad, koja ide na prednji pogon,

- Ma naravno da nam je želja i da radimo kako bi igrali što bolji i atraktivniji tj. napadačkiji nogomet, ali nemojmo u te priče o nerealno otvorenom gardu... Do pobjeda se dolazi s balansom u igri, a Rijeka želi upravo to: pobjede.

Sve više 'klinaca' imate u svlačionici, u prvoj momčadi, u prvom sastavu...

- Imamo i neka ih imamo. Stvarno su dobri. I vrijedni i talentirani. Nisu šansu dobili bez veze nego su prošli školu koju trebaju i idu jasno zacrtanim razvojnim putem. Mi malo manje mladi smo tu da im pomognemo, a mladi slušaju i napreduju. Samo neka ih navijače podrže. Njih i sve nas. Jedino se uz to navijanje sa svih tribina može napraviti velike stvari. U Rijeci ili bilo kojem drugom klubu.

Nino Galović?

- Pojačanje. Može odmah u srce obrane i odmah biti ono što Rijeci treba. Vidi se iskustvo i kvaliteta. Daje sigurnost svima. Dakle: taman ono što nam treba. Nema tu puno priče. Po svemu, Galović nije prinova nego baš pojačanje.

Za Čolaka vas ni ne pitamo. I prošle i ove sezone, i prije pauze i tijekom priprema to je uvijek ista priča. Golovi, golovi i samo golovi.

- A golovi su moj život, potreba svakog napadača - smije se Čolak.

- Ali...! Mora se žestoko raditi od 1.-90. na svakoj utakmici. Da se pomogne vezi i obrani, da bi se uopće došlo u šansu. I tek onda treba zabiti. Nadam se da ću nastaviti zabijati, normalno, ali to je samo dio priče. Jer: ne pobjeđuje Čolak pa ma koliko golova zabio. Pobjeđuje samo Rijeka - rekao je Čolak.

Mogući transfer, odlazak u zadnjem tjednu zimskog prijelaznog roka? Ni slova mu se ne priča na tu temu. Čovjek je 100% u onome što taj dan ima za napraviti, za klub i momčad kojoj pripada.

Antonio Čolak... Od igrača s klupe do prvog strijelca i simbola jedne mlađe Rijeke koja na idejama Simona Rožmana želi i oduševiti navijače i otpuhati konkurente ispod drugog mjesta Prve lige. Plus: obraniti Rabuzinovo 'Sunce'.

Još malo pa nam kreće HNL!

 
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Gnječ_usne 23.01.2020.

    Miško dao gas. Jasmin Agić dolazi na rujevicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare