To je to što me zanima!

Conte na Rujevici? Rijeka želi dovesti Sportingova dragulja

U kombinacijama imamo trojicu-četvoricu lijevih braniča s kojima pregovaramo, a Abdu Conte iz Sportinga jedan je od njih, rekao nam je sportski direktor Srećko Juričić
Vidi originalni članak

Lijevi bočni je prioritet... To je rečenica koju je Igor Bišćan izgovorio i na početku zimskih priprema u Portugalu i prije koji dan kad su počele Rijekine ljetne pripreme.

Rujevica via Alvalade

U međuvremenu došli su desni bočni Tomečak, desna polušpica Murić i veznjak Halilović, a trofejni mladi trener na lijevom boku obrane i dalje ima samo (napokon oporavljenog) Mamića te povratnika s posudbe u Krškom, 19-godišnjeg Štefulja.

Sjajni duet operativaca, iskusnik Juričić (sportski direktor) i mladi Mance (pomoćnik sp. dir.), koji već godinama rade vrhunski u bilo kojim okvirima koje im zada predsjednik Mišković, u potrazi za još jednim lijevim bekom pregovara na više strana.

Vruća je bila pa se nerealnom pokazala kombinacija sa Grkom Valerianosom iz Arisa, a najnovija je opcija: Abdu Conte, iz portugalskog diva Sportinga!

Rijeka je Sportingu prije dvije godine prodala desnog bočnog iz svoje šampionske generacije, Stefana Ristovskog. Jaka veza s Portugalom su i standardni Bićanov stoper Joao Escoval (Benficina škola) te riječka zimska baza: atlantski gradić Albufeira. Svake su zime Bijeli na 2-3 tjedna u Portugalu. Čim slete u Lisabon, Sportingov 'Alvalade' na 5 je minuta od aerodroma.

Pregovori sa Sportingom

Abdu Conte ima 21 godinu, član je Sportingove U23 momčadi, standarni portugalski reprezentativac u svim mlađim kategorijama, a od ovog je ljeta priključen prvoj momčadi s kojom počinje pripreme.

- U kombinacijama imamo trojicu-četvoricu lijevih braniča s kojima pregovaramo. I da: Conte je jedan od njih - rekao je Srećko Juričić za 24sata, a Ivan Mance dodao kako bi mladi Portugalac "mogao postati vrlo ozbiljna Rijekina opcija".

'Mogao postati' jasno sugerira kako pregovori nisu ušli u završnu fazu, ali na Rujevici ne kriju da sa Sportingom razgovaraju o dovođenju mladog ljevaka Kvarner.

Dečko je iz Sportingove Akademije, fenomenalna portugalska škola od svojih prvih nogometnih koraka kroz sve selekcije zemlje eruopskih prvaka, a za njega su zainteresirani i portugalski prvoligaši, Belenenses i Moreirense.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Grobnichanka 27.06.2019.

    Ispravite... Nije Milana Ristovskog nego Stefana... Lp z Grobnika

Komentiraj...
Vidi sve komentare