To je to što me zanima!

Čop i Bečani 35 godina poslije: Davor je '78. zabio gol Austriji

TATA I SIN Davor Čop je 1978. godine zabio Austriji kao igrač Hajduka, ali “bili” su ispali. Sin Duje večeras će pokušati u dresu Dinama. Utakmica počinje u 20.45 sati
Vidi originalni članak

Znam da je moj otac Davor 1978. zabio gol bečkoj Austriji, ali i da je promašio penal. To je jedna od rijetkih njegovih utakmica koje sam gledao, rekao je Duje Čop.

Davor Čop igrao je za Hajduk, koji je te godine ispao od Bečana u četvrtfinalu Kupa kupova.

- U Beču je bilo 1-1, a uzvrat u Splitu bio nam je sjajna prilika. Obje utakmice odigrali smo dobro, ali baš nismo imali sreće. Trener nam je bio Vlatko Marković, kojem je nekoliko dana prije uzvrata u prometnoj nesreći poginuo sin. Vlatko je ipak odlučio sjesti na klupu, rekao je da mu je bolje raditi nego prepustiti se očaju - prisjeća se Davor Čop, koji je zabio jedini Hajdukov gol u splitskom ogledu.

Rukljač je potom promašio penal i Austria je izjednačila u završnici. Došlo se do penala, a tu su promašila čak trojica Hajdukovih igrača. Uključujući Čopa.

- Duje zna sve o toj utakmici, ali ne treba njome biti opterećen. Čak ni ako dođe u situaciju da puca penal - kaže Davor Čop, koji će večeras pozorno pratiti sina.

- Razgovarali smo puno o toj utakmici i rekao sam tati: ‘Volio bih da se povijest ponovi, da i ja zabijem Austriji. Ali ne bih volio da i ja promašim penal’ - nasmijao se Duje.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • Mate Hajduk 21.08.2013.

    Izdajica

  • MarijanPavlović 21.08.2013.

    a kad je to dinamo osnovano da nosi šahovnicu da im nije bilo tite nebi ih bilo a mogu sanjat o četvrt finalu lige prvaka kolko zagrebčana igra za dinamo nisam siguran golman ako ne brani poljak

  • user_301463 21.08.2013.

    duje proseci se trogirom ako smis,dodi napravit dir preko rive! neces jer znas sta si napravija! nikad ti to dalmatinci nece zaboravit! sram me sta si iz mog trogira!

Komentiraj...
Vidi sve komentare