To je to što me zanima!

Skupina B: Venezuela dobila Ekvador, blizu su četvrtfinala

Nogometaši Venezuele zatvorili su drugo kolo natjecanja po skupinama na Copa Americi 1-0 pobjedom nad Ekvadorcima. Venezuela je vrlo blizu ulaska u 1/4 finale
Vidi originalni članak

Prvu pobjedu uopće u skupini B vidjeli su gledatelji u Ciudad de Salti. Njome su Venezuelci s četirima osvojenim bodovima izbili na čelo ljestvice skupine u kojoj su četvrtfinalisti lanjskoga Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, Brazil i Paragvaj. Papirnati favoriti ranije su u Cordobi remizirali 2-2.

Jedini gol na utakmici fantastičnim je, topovskim udarcem punom nogom zabio Cesar Eduardo Gonzalez, veznjak argentinske Gimnasije La Plate, u 62. minuti utakmice.

Venezuelci su dominirali dvobojem izbombardiravši ekvadorskog vratara Elizagu sjajnim udarcima iz daljine. Imali su svojih prilika nakon izjednačenja i Ekvadorci, ali Caicedo i Benitez nisu bili konkretni. Oduvijek je to bila rak-rana te južnoameričke reprezentacije.

Vrlo je izgledan plasman Venezuele u četvrtfinale Copa Americe, jedini nakon onog 2007. godine, kada su organizirali prethodni turnir. Ovo je jedinoj južnoameričkoj naciji koja nikad nije nastupila na Svjetskom prvenstvu bila tek treća pobjeda u povijesti ovog natjecanja.

Definitivno će nokaut-fazu momčad Cesara Fariasa osigurati ne izgubi li od Paragvaja u srazu posljednjega, trećeg kola.

Copa America, skupina B, 3. kolo:

Venezuela – Ekvador 1-0 (Gonzalez 62)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare