To je to što me zanima!

Kyrgios opet napravio scenu: Odbio igrati zbog servisa, pa na kraju izborio dvoboj s Ćorićem

Zagrepčanin nije dao šansu Emilu Ruusuvouriju za najveći skalp karijere, mladog Finca izbacio je sa 7-5, 6-4, a sada mu u osmini finala slijedi dvoboj s Nickom Kyrgiosom
Vidi originalni članak

U prvom meču godine i prvom nakon tri mjeseca Borna Ćorić dobio je puno više razloga za zadovoljstvo od, primjerice, Marina Čilića koji je ispao odmah na startu Murray River Opena u Melbourneu. Ćorić, koji je bio slobodan u prvom kolu, u drugom je potvrdio svoj status protiv Emila Ruusuvourija, spakiravši meč u dva seta (7-5, 6-4).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mladi Finac (21) iz Helsinkija, nekad četvrti junior svijeta, došao je do 86. mjesta na ljestvici, pa i statusa ATP igrača i koliko je god to na papiru možda izgledalo kao posao koji Ćorić mora odraditi, nosilo je opasne zamke jer Ruusuvouri je već odigrao tri meča u sezoni.  Međutim, Zagrepčanin nije dao šansu protivniku za najveći skalp karijere, a definitivno je prelomio meč oduzevši mu servis na 4-4 u drugom setu.

Ono što Ćoriću slijedi, puno je izazovnije jer će peti put u karijeri igrati protiv Nicka Kyrgiosa koji je prošao anonimnog Francuza Bourchiera (6-2, 7-6 (7)) spasivši tri set-lopte u drugom setu. Međutim, Australac je opet napravio scenu jer mu je u završnici drugog seta kod 5-5 i gem-lopte isteklo vrijeme između servisa, pa se odlučio za - bojkot!

- Servirao sam, zašto si morao dati opomenu? Želim objašnjenje - govorio je Kyrgios sucu dok ga nije smirio supervisor.

- Dovoljno sam izgubio novca zbog ovakvih sudaca - promrljao je Kyrgios koji je s Ćorićem podijelio po dvije pobjede, s tim da je Ćorićeva zadnja iz Miamija 2019. godine, a tri od četiri meča odlučivao je treći set.

Pobjednički niz i dalje traje kod Mate Pavića i Nikole Mektića. Splitsko-zagrebački tandem na istom je turniru nekako prošao par Brkić/Qureshi 7-6, 2-6, 10-7. U četvrtfinalu im slijede Belgijanci Gille/Vliegen.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • doormat 03.02.2021.

    Grk je to a oni su veliki mislioci, znaš?

  • 03.02.2021.

    Bravo i sretno dalje, Borna!🎾🎾

Komentiraj...
Vidi sve komentare