To je to što me zanima!

Nova senzacija Ćorića: Razbio Murraya za polufinale Dubaija!

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić svladao je Andyja Murrayja 6-1, 6-3 te će u polufinalu igrati protiv Švicarca Rogera Federera kojemu je Gasquet predao meč
Vidi originalni članak

Borna Ćorić nastavlja sa sjajnim igrama na ATP turniru u Dubaiju. U četvrtfinalnom dvoboju bio je bolji od Andyja Murraya 2-0 u setovima ( 6-1, 6-3).

Britanski je tenisač osvojio prvi gem, i to teškom mukom, a onda je uslijedio jaki nalet Borne koji je osvojio čak šest gemova za redom. Treći tenisač svijeta mučio se i u drugom setu sa sjajnim 18-godišnjim hrvatskim tenisačem .

Igralo se bez izgubljenog servisa do šestog gema kada je sjajni Borna nakon čak četiri izjednačenja uspio uzeti servis, a onda i bez izgubljenog poena brzo poveo 5-2. Smanjio je škotski tenisač na 3-5, no Borna je mirno odservirao za meč i senzacionalnu pobjedu nad velikim protivnikom te svoje drugo polufinale u karijeri. Pobjednik ovog meča u polufinalu će igrati protiv Rogera Federera .

REUTERS/PIXSELL

Borna se tako revanširao Murrayju za poraz iz Davis Cupa kada je Britanac u rujnu 2013. godine u Umagu slavio s glatkih 3-0 u setovima (6-3, 6-0, 6-3). Druga je to velika pobjeda za mladog tenisača koji je prije samo četiri mjeseca svladao Rafaela Nadala . Na najnovijoj ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak zauzeo je i svoj najbolji renking kao 84. tenisač svijeta te je najmlađi u Top 100 .

Idi na 24sata

Komentari 206

  • sportsssss 27.02.2015.

    Gledao sam isječke iz meča, mali Borna je samo vraćao lopticu, a Marej napadao i griješio... dovoljno je vidjeti omjer grešaka 55 naspram 21 za Mareja i sve je jasno. Poklonio mu pobjedu... Ćorić imao 10 vinera, Marej 15. Znači nije Ćorić razbio Mareja kao što je osvanulo na hrvatskim portalima, nego ga samo eliminisao... Svaka čast i za ovu pobjedu, vrhunski rezultat, ali uvijek treba biti realan. Daleko je to od igre top 20 igrača... 90% loptica šalje po sred terena, bekhend paralela ne postoji, forehand nedovoljno moćan, servis ništa posebno. 55 grešaka Murraya, pa to je kriminalno, 55:5=11 poklonjenih gameova!

  • tiha voda_492 26.02.2015.

    Bravo Borna Ćorić! :D

  • VelezMostar 26.02.2015.

    napokon imate tenisaca hrvata

Komentiraj...
Vidi sve komentare