To je to što me zanima!

Corinthians je svjetski klupski prvak: Guerrero donio naslov

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nogometaši brazilskog Corinthiansa svjetski su klupski prvaci u nogometu. Oni su u finalu u Yokohami pobijedili europskog prvaka Chelsea 1-0 golom Guerrera u 69.'
Vidi originalni članak

Nogometaši brazilskog Corinthiansa svjetski su klupski prvaci u nogometu. Oni su u finalu u Yokohami pobijedili europskog prvaka Chelsea 1-0 golom Guerrera u 69. minuti.

Trener Chelseaja Rafa Benitez imao je priliku da  postaje prvi trener koji je s dva kluba osvojio naslov svjetskog klupskog prvaka. Španjolac nije uspio, a slavlje mu je pokvario bivši napadač Bayerna Guerrero, koji je zabio za pobjedu Corinthiansa u 69. minuti.

Iako je europski prvak tijekom cijelom susreta imao blagu terensku inicijativu, Brazilci su imali bolje prilike za gol.

U prvom poluvremenu Corinthians je imao tri velike prilike, a najbliže golu bili su u 35. minuti, ali je Emerson pogodio vanjski dio stative.

Chelsea je najbliže golu bio u 38. minuti kada je Torres izbio sam pred golmana Brazilaca, ali je udarac bio vrlo loš.

Trenutak odluke dogodio se u 69. minuti kada je glavom za vodstvo Corinthiansa zabio Guerrero. Pucao je Danilo, ali je obrana Chelseaja blokirala udarac. Lopta se odbila točno na glavu bivšeg napadača Bayerna, koji pogađa gol 'plavaca'.

Chelsea je nakon primljenog gola sve bacio na napad, a najbliže izjednačenju bili su u 86. minuti kada se Torres još jednom našao oči u oči s golmanom Brazilaca, ali još je jednom pucao točno u njega.

U samoj završnici susreta Chelsea je ostao i s igračem manje, nakon što je isključen Gary Cahill.

Monterrey treća momčad svijeta

Meksički Monterrey u utakmici za treće mjesto pobijedio je egipatski Al Ahly 2-0. Golove su zabili Corona u 3. minuti, te Delgado u 66.

Benitez: Corinthians je zaslužio pobjedu; Tite: Ovo je pobjeda kolektiva

Trener Chelseaja Rafa Benitez čestitao je Corinthiansu na "zasluženoj pobjedi" u finalu Svjetskog klupskog nogometnog prvenstva...

Podsjećamo, u Yokohami je Corinthians trijumfirao s minimalnih 1-0 golom Paula Guerrera, te je tako brazilski klub prekinuo niz od pet uzastopnih trijumfa europskih momčadi na turniru.

- Ovo je poput finala Svjetskog prvenstva za brazilske momčadi. Mogli ste to vidjeti od prve minute. Naši su igrači unijeli dio svoje kvalitete, ali fizički, neki od njih nisu prejaki – komentirao je Benitez.

- Mogli ste vidjeti da su njihovi igrači iskusni i da je svaki drugi stalno "skakao" oko suca i tratio vrijeme pred kraj. Ne kažem to u negativnom kontekstu. Dirigirali su utakmicom vrlo dobro.

Španjolski je trener komentirao i veliki promašaj iz stopostotne prilike Fernanda Torresa potkraj susreta koji je njegovoj momčadi mogao donijeti izjednačenje.

- Mora iskorištavati takve prilike u finalu jer ih nije lako stvoriti mnogo. Ako stvorite dvije ili tri prilike, morate zabiti.

S druge strane, brazilski trener Corinthiansa Tite hvalio je učinak svoje momčadi:

- Iskreno, ne mogu vam reći koliko mi znači ova pobjeda kao brazilskom treneru. Ovo je pobjeda kolektiva. Puno je važnih elemenata koji su prevagnuli na našu stranu, ali najvažniji su momčadski rad i podrška navijača. Zahvalan sam onima koji su vjerovali u mene kada mi je bilo teško.

Idi na 24sata

Komentari 133

  • uskodugousko 16.12.2012.

    još se jednom pokazalo da sam u pravu kada kažem da je kanarinac fernando smiješan napadač

  • 2sm3tj65 16.12.2012.

    Chelsea sucks!

  • LukaLukić_1 16.12.2012.

    coronthias je zasluženo pobjedio ,odlično su pružali otpor i na kraju pobjedili

Komentiraj...
Vidi sve komentare