Obavijesti

Sport

Komentari 133

Corinthians je svjetski klupski prvak: Guerrero donio naslov

Corinthians je svjetski klupski prvak: Guerrero donio naslov
7

Nogometaši brazilskog Corinthiansa svjetski su klupski prvaci u nogometu. Oni su u finalu u Yokohami pobijedili europskog prvaka Chelsea 1-0 golom Guerrera u 69.'

VIDEO

Nogometaši brazilskog Corinthiansa svjetski su klupski prvaci u nogometu. Oni su u finalu u Yokohami pobijedili europskog prvaka Chelsea 1-0 golom Guerrera u 69. minuti.

Trener Chelseaja Rafa Benitez imao je priliku da  postaje prvi trener koji je s dva kluba osvojio naslov svjetskog klupskog prvaka. Španjolac nije uspio, a slavlje mu je pokvario bivši napadač Bayerna Guerrero, koji je zabio za pobjedu Corinthiansa u 69. minuti.

Iako je europski prvak tijekom cijelom susreta imao blagu terensku inicijativu, Brazilci su imali bolje prilike za gol.

U prvom poluvremenu Corinthians je imao tri velike prilike, a najbliže golu bili su u 35. minuti, ali je Emerson pogodio vanjski dio stative.

Chelsea je najbliže golu bio u 38. minuti kada je Torres izbio sam pred golmana Brazilaca, ali je udarac bio vrlo loš.

Trenutak odluke dogodio se u 69. minuti kada je glavom za vodstvo Corinthiansa zabio Guerrero. Pucao je Danilo, ali je obrana Chelseaja blokirala udarac. Lopta se odbila točno na glavu bivšeg napadača Bayerna, koji pogađa gol 'plavaca'.

Chelsea je nakon primljenog gola sve bacio na napad, a najbliže izjednačenju bili su u 86. minuti kada se Torres još jednom našao oči u oči s golmanom Brazilaca, ali još je jednom pucao točno u njega.

U samoj završnici susreta Chelsea je ostao i s igračem manje, nakon što je isključen Gary Cahill.

Monterrey treća momčad svijeta

Meksički Monterrey u utakmici za treće mjesto pobijedio je egipatski Al Ahly 2-0. Golove su zabili Corona u 3. minuti, te Delgado u 66.

Benitez: Corinthians je zaslužio pobjedu; Tite: Ovo je pobjeda kolektiva

Trener Chelseaja Rafa Benitez čestitao je Corinthiansu na "zasluženoj pobjedi" u finalu Svjetskog klupskog nogometnog prvenstva...

Podsjećamo, u Yokohami je Corinthians trijumfirao s minimalnih 1-0 golom Paula Guerrera, te je tako brazilski klub prekinuo niz od pet uzastopnih trijumfa europskih momčadi na turniru.

- Ovo je poput finala Svjetskog prvenstva za brazilske momčadi. Mogli ste to vidjeti od prve minute. Naši su igrači unijeli dio svoje kvalitete, ali fizički, neki od njih nisu prejaki – komentirao je Benitez.

- Mogli ste vidjeti da su njihovi igrači iskusni i da je svaki drugi stalno "skakao" oko suca i tratio vrijeme pred kraj. Ne kažem to u negativnom kontekstu. Dirigirali su utakmicom vrlo dobro.

Španjolski je trener komentirao i veliki promašaj iz stopostotne prilike Fernanda Torresa potkraj susreta koji je njegovoj momčadi mogao donijeti izjednačenje.

- Mora iskorištavati takve prilike u finalu jer ih nije lako stvoriti mnogo. Ako stvorite dvije ili tri prilike, morate zabiti.

S druge strane, brazilski trener Corinthiansa Tite hvalio je učinak svoje momčadi:

- Iskreno, ne mogu vam reći koliko mi znači ova pobjeda kao brazilskom treneru. Ovo je pobjeda kolektiva. Puno je važnih elemenata koji su prevagnuli na našu stranu, ali najvažniji su momčadski rad i podrška navijača. Zahvalan sam onima koji su vjerovali u mene kada mi je bilo teško.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki