To je to što me zanima!

Ćorluka: Ponosni Hrvati će opet pobijediti Englesku!

Zadovoljan sam svime u Manchesteru, odlično se osjećam u Engleskoj, rekao je Ćorluka u intervjuu za britanski Manchester Evening News
Vidi originalni članak

Još uvijek se ne znaju ni datumi novih okršaja Hrvatske i Engleske u kvalifikacijama za SP 2010. godine, a tenzije već polako rastu. U središtu priče je Vedran Ćorluka, koji je 'zaprijetio' novom izborniku Engleske Fabiju Capellu.
- Hrvatska ima mladu i dobru momčad. A to Engleska nije prepoznala, zbog čega su nas podcijenili. U prošloj utakmici jednostavno smo bili bolja momčad - rekao je Vedran za Manchester Evening News i poslao poruku koja bi mogla uplašiti Engleze.
- U sljedećoj kvalifikacijskoj utakmici Engleska će imati priliku dokazati da ja, ali i cijela hrvatska javnost, griješimo. Ali mi ćemo dati svoj maksimum da opet pobjedimo Engleze!
Ćorluka je engleskim novinarima kazao kako je izuzetno ponosan na sve ono što je Hrvatska postigla u prošlim kvalifikacijama. Kako bi naglasili jak nacionalni naboj u hrvatskoj reprezentaciji, Englezi su istaknuli činjenicu da je Ćorluka kao dijete, sa samo pet godina, proživio rat za hrvatsku samostalnost.
- Svaki hrvatski nogometaš će 'umrijeti' na terenu za pobjedu. Mala smo i mlada država, ali istovremeno i jako ponosna. Kada igramo za reprezentaciju, to je velika čast i dajemo sve od sebe za pobjedu u svakoj utakmici.
Engleske na Euru, velikim dijelom i zahvaljujući Hrvatskoj, neće biti. Ali zato Hrvati u Austriju i Švicarsku idu s velikim ambicijama, što potvrđuju i Ćorlukine riječi.
- Nastup na EP-u za mene je izuzetno značajan. Ipak će to biti moj prvi nastup za Hrvatsku na jednom velikom natjecanju. Prvi cilj nam je proći skupinu i uvjeren sam da smo dovoljno dobri da u tome uspijemo - rekao je Ćorluka, koji je samo jedan u nizu onih koji imaju visoko mišljenje o kvalitetama izbornika Slavena Bilića.
- Najviše zasluga za uspjeh Hrvatske pripada našem izborniku. Uveo je u reprezentaciju prijateljski pristup, ali i stekao veliki autoritet među igračima. Svi dobro znamo kakav je igrač bio. Sjećamo se kako je dobar bio na travnjaku i pokušavamo se ugledati na njega - tvrdi Bilićev desni bočni.
No prije Eura pred Ćorlukom je još dobar dio sezone u engleskom Premiershipu, u kojem će s Manchester Cityjem pokušati ostati u vrhu. Prema ocjenama ljudi bliskih klubu, Ćorluka se najbolje prilagodio od svih osam Cityjevih prošloljetnih pojačanja.
- Dolazak na Otok za mene bije bio tako velika promjena. Dobro govorim engleski, a po tom pitanju i dalje napredujem - kaže Ćorluka.
U Premiershipu već godinama nije bilo značajnijeg hrvatskog doprinosa, ali ove sezone nije tako. Kranjčar je sjajan u Portsmouthu, Ćorluka u Manchester Cityju, a u Arsenalu je Eduardo.
- Ponekad se čujem s njima dvojicom. Ipak smo igrali u istom klubu, a sada smo suigrači u reprezentaciji - priča Ćorluka i na kraju zaključuje:
- Snašao sam se i osjećem se odlično u Engleskoj. Zadovoljan sam svime u Manchesteru.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • valderama 17.12.2007.

    Čarli čini mi se da si pokupio malo engleske abhatosti i umišljenosti!!!! mi smo uvijek bili ponosan narod, ali prije svega skroman, i bas smo zbog te svoje skromnosti uvijek gazili ove bahate i prepotentne koji su nas omalovazavali.....

  • lex007 17.12.2007.

    Zašto nema šanse?

  • gec56 17.12.2007.

    Nema šanse.

Komentiraj...
Vidi sve komentare