To je to što me zanima!

Ćorluka započeo akciju za pobjedu Manchester Cityja

Vedran je u pobjedi Cityja 1-0 odigrao svih 90 minuta na poziciji stopera, a u 66. minuti je počeo akciju koja je završila Irelandovim golom
Vidi originalni članak

Pobjedom Manchester Cityja nad Sunderlandom završilo je 12. kolo engleskog Premiershipa. Vedran Ćorluka odigrao je svih devedeset minuta u pobjedi svoje momčadi 1-0, a imao je 'prste' i u golu odluke. Nakon kombinacije Vedrana i Dariusa Vassella u 66. minuti lopta je došla do Stephana Irelanda, koji je pogodio s više od dvadeset metara.
Ovim golom momčad Svena Gorana Erikksona sedmi je put zaredom pobijedila na domaćem terenu. No moglo je biti i drukčije. Trener Sunderlanda Roy Keane sjajno je postavio momčad. Gosti su dominirali većim dijelom utakmice, ali nisu to znali pretvoriti u gol ili dva. Cityju je tri boda donio strijelac Ireland, i to na asistenciju džokera s klupe Vassella. Povremeni engleski reprezentativac ušao je na poluvremenu umjesto Johnsona.
Vedran Ćorluka zaigrao je u sredini Cityjeve obrane, u paru s Richardom Dunneom. Odigrao je još jednu vrlo dobru utakmicu u defenzivi, a stigao je i pokrenuti akciju za odluku. Forma 21-godišnjeg braniča hrvatske reprezentacije i dalje je na visokoj razini, što nas posebno veseli desetak dana prije odlučujućih kvalifikacijskih ogleda.
Ovom pobjedom Manchester City se ponovno vratio na treće mjesto na ljestvici - iza vodećih Arsenala i gradskog rivala Uniteda, a ispred Chelseaja.

ĆORLUKA OCIJENJEN SEDMICOM
Engleski sportski portal najboljim igračem utakmice proglasio je Dietmara Hamanna. Nijemcu su dodijelili ocjenu 7.5, a odmah u sljedećoj skupini je i naš Ćorluka. Vedran je za svoju prezentaciju ocijenjen sedmicom, jednako kao i partner iz obrane Dunne, te asistent za jedini gol Darius Vassell. Strijelac Stephen Ireland je, unatoč tome što je zabio gol vrijedan pobjede, dobio 6.5.

ERIKSSON: TREĆI SMO, NIJE LOŠE!
Treći smo, sa samo dva boda zaostatka za vodećim dvojcem. To uopće nije loše!, rekao je menadžer Manchester Cityja Sven Goran Eriksson nakon pobjede nad Sunderlandom.
- Sad smo u fantastičnoj poziciji i pokušat ćemo je zadržati što je dulje moguće - prisnažio je Šveđanin.
Utakmicu je odlučio sjajan potez veznjaka Irelanda, koji je na dodavanje Vassella reagirao briljantno i pogodio projektil iz velike daljine. Ova golčina je prvi njegov pogodak ove sezone.
- Fantastično je volejom pospremio u mrežu centaršut Vassella. Sretan sam zbog njega. Postigao je tako lijep, ali i važan pogodak - o golu odluke rekao je Eriksson.
Ireland je dol proslavio na vrlo neobičan način - skinuo je hlačice i pokazao logo Supermana na donjem rublju. Ne baš konvencionalna proslava nije promakla treneru.
- Vidio sam proslavu. Nadam se samo da se FA neće javiti zbog toga.
Pobjedi li i u sljedećoj domaćoj utakmici, City će izjednačiti najbolji start u sezonu koji datira još iz vremena burskih ratova. Bila bi im to osma pobjeda na svom terenu na startu sezone.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zelenožuti 06.11.2007.

    Drugu subotu može pisati: Ćorluka vezao kopačke za vrijeme postizanja zgoditka te tako pridonio pobjedi Cityja

Komentiraj...
Vidi sve komentare