To je to što me zanima!

'Nazvao sam Stipu i dogovorili smo se za koju se lovu borimo'

Da je Daniel Cormier sjajan tip, to smo znali, ali da je toliko lukav da odradi posao i za sebe i za Stipu Miočića, kako bi obojica zaradili možda i milijun dolara na međusobnoj borbi... - Svaka čast, DC - rekao je Stipe.
Vidi originalni članak

Dugo je govorio "nema šanse" na pitanje ima li namjeru vratiti se u tešku diviziju UFC-a, a sad je Daniel Cormier pošteno objasnio kako se i zašto odlučio ipak prihvatiti ponudu Dana White i UFC-a te napasti pojas koji drži Stipe Miočić.

- Da, razgovarao sam sa Stipom. Zapravo, nazvao sam Miočića - potvrdio je Cormier za FloCombat. 

- Znamo se dobro. On je sjajan tip, puno vremena proveo sam prije toga razgovarajući s njim i za mene je on veliki šampion. Uglavnom, nazvao sam ga i rekao mu: "Stipe, za 500.000 dolara nema nikakve šanse da se borim s tobom." Onda sam bubnuo veliku cifru ispod koje ne bismo trebali pristati i on je odgovorio: "DC, je..no te volim!" Složili smo se oko honorara kojeg bismo obojica trebali dobiti i to je bilo to! Još sam u pozadini čuo njegovu suprugu kako viče: "Tako je, DC!"

Lako je razumjeti zašto je Miočić bio oduševljen Cormierovim prijedlogom. Naime, između borca hrvatskih korijena i Dana Whitea "puklo" je kad je saznao da kao šampion zarađuje manje od, recimo, izazivača Overeema, kojeg je usput budi rečeno još i nokautirao. 

Miočićeva zarada po borbi kao prvaka kretala se oko 650.000 američkih dolara, a u zadnjoj borbi je uspio dogovoriti i dio zarade od "pay per view" sustava. No na meču protiv Cormiera u Las Vegasu, u srpnju ove godine, Miočić bi vjerojatno mogao zaraditi milijun samo za nastup. Naime, Cormier kao prvak poluteške kategorije spada među najpopularnije UFC borce i nema sumnje da će borba dvojice šampiona izazvati ogroman interes...

A Daniel Cormier otkrio je i kako ga je Dana White nagovorio da se vrati među teškaše...

- Rekao mi je: "Ovo je za povijest, Daniele. Ovo nitko prije tebe nije napravio, nikad jedan prvak poluteške kategorije nije otišao boriti se s prvakom teške! To je meč za titulu najopasnijeg borca na svijetu!"

Idi na 24sata

Komentari 57

  • bonecrusher 04.02.2018.

    Cormier je dobričina, to se zna, biće sa njime puno teže nego sa Nnganuom.Ima gromovite udarce rukama i više mu se ne da valjati po podu iako je hrvač-olimpijac.Visok je 180 cm isto ko Mike Tyson a u MMA je to gotovo idealno jer to nije samo boks da se drži neka distanca - DC je stručnjak za bacanja - a i u stojci je opasan ko Tyson.Inače je teškaš i nije mu lako držati težinu na 93 kg.U teškoj ima 13-0 omjer a u poluteškoj je završio zbog momčadskog kolege i prijatelja Velasqueza.Nevjerojatno je skroman i emotivan.Ovo će Stipi biti najteža borba u karijeri mada je lagani favorit.

  • Exterminator 02.02.2018.

    Fin je momak DC nema šta , ali mislim da ne bi izdržao niti protiv mene 3 runde a kamoli protiv Stipeta ... u stojci je gotov za 3 minute , na parteru možda 2 runde i tap taap

  • japanokinez 02.02.2018.

    Pa tog Danijela je u nekoliko navrata prebio neki lik. Malen zdepast i rođen da ga Stipe izraketira i nogama i rukama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare