To je to što me zanima!

Čovjek za rekorde: Karlović je najviši, ima najbrže servise...

Ivo Karlović jučer je protiv Brandsa izjednačio rekord po broju asova u meču na dva dobivena seta. No nije to ništa novo za Ivu, koji drži rekorde u visini, brzini servisa...
Vidi originalni članak

Servisi su me odredili kroz cijeli život. Tako da nisam iznenađen da sam dostigao još jedan rekord, komentirao je Ivo Karlović podatak da je u meču prvog kola Zagreb Indoorsa protiv Brandsa dostigao svjetski rekord po broju asova u jednom meču na dva dobivena seta.

As po as i Div ih je za dva sata igre skupio ukupno 44. Da je opalio još samo jedan, ne bi dijelio taj rekord s Markom Philippoussisem.

- Da sam bio tijekom meča na Twitteru, znao bih za taj podatak - našalio se Div.

Inače to mu je samo jedan u nizu rekorda koje je ostavio na Touru. Čini se da ih voli obarati upravo u Hrvatskoj. Tako je u Poreču 2009. protiv Češke ispalio 78 asova u meču na tri dobivena seta protiv Radeka Štepaneka, što je bio svjetski rekord do famoznog sudara Isnera i Mahuta u Wimbledonu. Dvije godine poslije u Zagrebu je na Davis Cupu opalio servis od 251 km/h (službeni svjetski rekord), a vlasnik je i najbržeg drugog servisa u povijesti tenisa (232 km/h).

- Moja visina itekako mi pomaže u svim tim asovima, nikome nije lako to vraćati. Ne bih bio u koži onima s druge strane - našalio se 35-godišnji Zagrepčanin.

Čim se aktivno uključio na Tour, a bilo je to 2003. kad je „skinuo“ Lleytona Hewitta u Wimbledonu, šokirao je visinom, pa je i službeno dobio etiketu najvišeg na Touru. Zanimljivo, niti u tom segmentu nije se zaustavio, pa tako i u četvrtom desetljeću života, što navodno nije neobično za izrazito visoke ljude, nastavlja obarati rekorde. Tako je, posljednja mjerenja potvrđuju, Div sa 208 narastao na 211 centimetara.

-  Kad sam vidio da je Isner narastao na 208 cm, morao sam se i ja ekspresno izmjeriti. Pa eto imam i taj rekord – zaključio je Karlović.

Svi rekordi Ive Karlovića

  • 251 – najbrži prvi servis 
  • 232 – najbrži drugi servis
  • 44 – asova u meču na dva dobivena seta
  • 78 – asova u meču na tri dobivena seta (bivši svjetski rekord)
  • 211 cm - visina
Idi na 24sata

Komentari 20

  • vex2012 05.02.2014.

    Samuel Groth 263 na sat. još su i tu na 24 objavili taj članak, a sad je ipak Karlovićev brži, hahaha

  • Janko 77 05.02.2014.

    Pa kad ništa drugo nema da nema još te servise bio bi zadnja rupa. Kad mu dođe malo kvalitetniji igrač pa mu vrati servis nema šanse i zato mi se njegova igra ne sviđa. Tu nema tenisa samo nabijanje loptice.

  • zdravko santini 05.02.2014.

    dr.sc.dipl.ing. Ivo Karlović :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare