Obavijesti

Sport

Komentari 20

Čovjek za rekorde: Karlović je najviši, ima najbrže servise...

Ivo Karlović jučer je protiv Brandsa izjednačio rekord po broju asova u meču na dva dobivena seta. No nije to ništa novo za Ivu, koji drži rekorde u visini, brzini servisa...

VIDEO

Servisi su me odredili kroz cijeli život. Tako da nisam iznenađen da sam dostigao još jedan rekord, komentirao je Ivo Karlović podatak da je u meču prvog kola Zagreb Indoorsa protiv Brandsa dostigao svjetski rekord po broju asova u jednom meču na dva dobivena seta.

As po as i Div ih je za dva sata igre skupio ukupno 44. Da je opalio još samo jedan, ne bi dijelio taj rekord s Markom Philippoussisem.

- Da sam bio tijekom meča na Twitteru, znao bih za taj podatak - našalio se Div.

Inače to mu je samo jedan u nizu rekorda koje je ostavio na Touru. Čini se da ih voli obarati upravo u Hrvatskoj. Tako je u Poreču 2009. protiv Češke ispalio 78 asova u meču na tri dobivena seta protiv Radeka Štepaneka, što je bio svjetski rekord do famoznog sudara Isnera i Mahuta u Wimbledonu. Dvije godine poslije u Zagrebu je na Davis Cupu opalio servis od 251 km/h (službeni svjetski rekord), a vlasnik je i najbržeg drugog servisa u povijesti tenisa (232 km/h).

- Moja visina itekako mi pomaže u svim tim asovima, nikome nije lako to vraćati. Ne bih bio u koži onima s druge strane - našalio se 35-godišnji Zagrepčanin.

Čim se aktivno uključio na Tour, a bilo je to 2003. kad je „skinuo“ Lleytona Hewitta u Wimbledonu, šokirao je visinom, pa je i službeno dobio etiketu najvišeg na Touru. Zanimljivo, niti u tom segmentu nije se zaustavio, pa tako i u četvrtom desetljeću života, što navodno nije neobično za izrazito visoke ljude, nastavlja obarati rekorde. Tako je, posljednja mjerenja potvrđuju, Div sa 208 narastao na 211 centimetara.

-  Kad sam vidio da je Isner narastao na 208 cm, morao sam se i ja ekspresno izmjeriti. Pa eto imam i taj rekord – zaključio je Karlović.

Svi rekordi Ive Karlovića

  • 251 – najbrži prvi servis 
  • 232 – najbrži drugi servis
  • 44 – asova u meču na dva dobivena seta
  • 78 – asova u meču na tri dobivena seta (bivši svjetski rekord)
  • 211 cm - visina
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu