To je to što me zanima!

Cristiano Ronaldo izjednačio se s Thuramom i Van der Sarom

Portugalski nogometaš utakmicom s Austrijom stigao je do svog 16. nastupa na europskim prvenstvima i tako se na vrhu izjednačio s legendama Francuske i Nizozemske
Vidi originalni članak

Kapetan portugalske nogometne reprezentacije Cristiano Ronaldo nastupom u susretu 2. kola skupine F protiv Austrije u Parizu u subotu izjednačio se s Francuzom Lilianom Thuramom i Nizozemcem Edwinom van der Sarom kao igrač s najviše nastupa u završnicama europskih prvenstava u povijesti, trenutačno sva trojica imaju po 16.

Ronaldo je debitirao na Euru 2004. u svom Portugalu kao 18-godišnji mladić, a osim što je dostigao Thurama i Van der Sara, on je subotnjim nastupom postao i samostalni rekorder po broju nastupa za portugalsku reprezentaciju. Ovo mu je 128. nastup čime je pretekao dosadašnjeg rekordera Luisa Figa koji je karijeru završio sa 127 nastupa za Portugal.

Thuram i Van der Sar su svojih 16 nastupa na Euru sakupili od 1996. do 2008. godine.

Odmah iza Ronalda, Thurama i Van der Sara je aktualni golman talijanske reprezentacije Gianluigi Buffon sa 15 nastupa, a slijedi skupina od devet igrača sa po 14 nastupa među kojima su i aktivni Španjolci Iker Casillas, Cesc Fabregas i Andres Iniesta, te Nijemac Bastian Schweinsteiger.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • nokia010 19.06.2016.

    Portugal igra napadacki fudbal na ovom EP,ali ih bas nece. Imali su 23 suteva, 6 u okvir gola ali ih nece pa nece. Steta za onaj penal,ali bice bolje kada bude trebalo.

  • PRAVEDNIKOTIT 18.06.2016.

    Portugal ima cbr7 i to mu je najveci problem, neka ide prodavat šminku

  • pjetro69 18.06.2016.

    kako portugal nema srece pa to nije normalno

Komentiraj...
Vidi sve komentare