To je to što me zanima!

Cristiano Ronaldo kao zalog za kredit od 76 milijuna eura...

'Kraljevski klub' počet će kredit otplaćivati tek 2014. godine. Propadne li štedionica do tada, Europska središnja banka postat će vlasnik Cristiana Ronalda
Vidi originalni članak

Španjolska štedionica Bankia traži od Europske središnje banke pozajmicu, a kao jamstvo ponudila je najskupljeg nogometaša svijeta - Cristiana Ronalda.

Banka je 2009. godine posudila Real Madridu 76 milijuna eura za transfere Ronalda i Kake. Taj kredit “kraljevski klub” počet će otplaćivati tek 2014. godine. Propadne li štedionica do tada, Europska središnja banka postat će vlasnik Cristiana Ronalda.

Taj model nije ništa novo budući da su nogometaši vlasništvo svojih klubova i teoretski ih mogu dati kao jamstvo za kredit.

Isto je učinio Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš kako bi osigurao gostovanje Barcelone. Za dolazak europskog prvaka trebalo je platiti dva milijuna eura, a Hajduk je novac posudio od Bance Popolare. Kao zalog dao je Antu Vukušića, čija je vrijednost četiri milijuna eura. Banca je dobila založno pravo na Vukušićev transfer, pa će se, bude li Hajduk kasnio s isplatom, banka naplatiti od transfera.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ApsolutnihSto 29.07.2011.

    C.R. će naplaćivati virmane haha lool

  • LiLu 28.07.2011.

    kaj ce onda biti cuvar u banci :))

  • TomislavVladić 28.07.2011.

    lol

Komentiraj...
Vidi sve komentare