To je to što me zanima!

Cristiano zabija svakih 70 min.; Capello: Ima lijeka za Barcu...

Sada možemo biti sretni jer imamo mogućnost proučavati ih. Može se pronaći rješenje za igru Barcelone, samo morate shvatiti njihove jake i slabe strane
Vidi originalni članak

Koliko je portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo napredovao otkad je došao u redove Real Madrida pokazalo je istraživanje Castrola koje prenosi španjolski dnevnik AS...

U svojoj prvoj sezoni nakon dolaska na Santiago Bernabeu iz Manchester Uniteda Ronaldo je u španjolskom prvenstvu zabio 26 golova, a pogađao je u prosjeku svakih 99 minuta. Drugu je sezonu u dresu "kraljevskog kluba" najskuplji nogometaš današnjice zaključio s rekordnih 40 pogodaka. Kad se tome dodaju i tri gola Zaragozi u prvoj prvenstvenoj utakmici nove sezone, dolazimo do podatka da je Ronaldo zabio 43 pogotka za 2991 minutu, odnosno da pogađa prosječno svakih 70 minuta! Prosječni se razmak, dakle, između njegovih zgoditaka, u odnosu na prvu sezonu, smanjio za čak 29 minuta.

I ne samo to. S 11 asistencija Ronaldo je prošle sezone u Primeri bio jedan od najboljih asistenata, premda svejedno daleko od Barceloninog asa Lea Messija (19) ili klupskog suigrača Mesuta Özila (17).

Uza sve to, Ronaldo je popravio i disciplinu. U prvoj sezoni u Realu "nagrađen" je s dva crvena i pet žutih kartona. Prošlu je, pak, sezonu zaključio s dva žuta kartona i bez ijednog isključenja.

Capello: Uskoro će netko pronaći lijek za Barcelonu

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello uvjeren je da neće proći puno vremena prije nego najbolji klubovi današnjice pronađu odgovor na Barcelonin stil igre koji je dosada svima bio, i još uvijek je, enigma…

- Mogu li vidjeti da bi netko mogao zaustaviti Barcelonu u bližoj budućnosti? Mislim da bi. Sada možemo biti sretni jer imamo mogućnost proučavati ih. Može se pronaći rješenje za igru Barcelone, samo morate shvatiti njihove jake i slabe strane. Nakon silnih pobjeda mora doći i do zasićenja kod igrača, a uostalom svakom godinom svi oni stare. Uskoro će, vjerujem, neka momčad pronaći rješenje za igru katalonskog kluba – uvjeren je Capello.

Zasada Barcelona još ne namjerava predati primat nekome s obzirom da su nakon osvajanja prvenstva i Lige prvaka prošle godine, u ovu sezonu ušli osvajanjem španjolskog i europskog superkupa.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • cristiano ronaldo 7 RMadrid 06.09.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • psycho13 06.09.2011.

    top lista: 1. Messi 2.C.Ronaldo 3.Xavi 4.Iniesta 5.Ibricic

  • Barcelona pub Osijek 05.09.2011.

    joj bosna druže.. pa stvarno sam mislio da si REALniji, davno smo raspravili tko koliko dugo navija za barcu, da obojica imamo dug staž i da smo obojica fanatici.. ali legos, daj molim te, sudci su krivi? nabrajaš tiagovo isključenje zaboravljaš poništen gol yaye, a prethodno militov gol za 3:1 s pola metra zaleđa.. spešl fajv nikada nebi to bio da se skolsu priznao gol u 90. minuti kojim bi manutd prošao porto ispao, nebi bilo čelzija, intera, ani sada reala.. ne vidiš ili si totalno zaglupnjen murinjovim jeftinim demagoškim forma porke?porke? .. kada je real gazio barcu (godine koje si nabrojao) ja sam priznao da su bolji, sada nisu ni blizu.. a i u tim godinama uvijek ih je gurao sudac, sjeti se negje 2001. kada je valencija trebala biti prvak pa se igralo do 99. minute i kao penal na figu kojieg nije bilo ni u heri poteru.. sjeti se koliki utjecaj ima i tada je imao jedan od najbogatijih španjolaca (perez), sjeti se da je država, kralj iza njih i da su im sagradili trening kamp i nakon toga ga iznajmili za 1€ mjesečno klubu (narod se bunio, ali real je jak ko i ovdje kradeze) .. sjeti se samo kako je najveći realom igrač di stefano došao u real (iako je potpisao za barcu pa je franco naredio da mora igrati jednu godinu za barcu, jednu za real što su katalonci naravno odbili).. real madrid je ono što je croatia bila devedesetih, kraljevski i državni klub.. ali sam uvijek poštivao dok ih ovo govno od murinja nije nabrijao kao konje zbog svojih kompleksa (javnost se buni...) real više nije g od gospodski,.. sad jedino g simbolizira govnasti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare