To je to što me zanima!

A sad kreće borba za medalje: Hrvatska u polufinalu i na OI-u!

Hrvatska je pobjedom nad Crnom Gorom i plasmanom u polufinale izvadila vizu za Olimpijske igre iduće godine u Londonu. Za finale igramo protiv Italije ili Španjolske
Vidi originalni članak

S Crnom Gorom imali smo negativan omjer, a nikad ih nismo pobijedili u nokaut-fazi. Bolji su od nas bili na EP-u i Olimpijskim igrama, ali danas su im 'barakude' uzvratile. Hrvatska je pobijedila 9-6 i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva! Posebno je dojmljiva bila igra u 2. poluvremenu. 

Na samom startu gol za golom, do 3-3. Ali, Hrvatska je imala puno sreće. Crnogorci su gađali stative i prečke, lako se oslobađali i stvarali akcije u 'punim' napadima, a Pavić je obranio nekoliko lopti. Obrana nije bila dobra, a u napadu smo se mučili. Ipak, na odmor su Rudićevi izabranici otišli s golom viška.

A u nastavku rapsodija. Joković je nastavio zabijati, obrana je funkcionirala fenomenalno, Crnogorci nisu zabili gol skoro 15 minuta, a u napadu smo zabijali i 'iz svlačionice'. Prednost je samo rasla, a početkom posljednje četvrtine smo imali i pet golova viška.

Joković je ipak bio najbolji, predvodio je s četiri gola. Hrvatska je plasmanom u polufinale izvadila vizu za Olimpijske igre iduće godine u Londonu. Za finale ćemo igrati protiv boljeg iz susreta Italije i Španjolske.

LIVE

4. Četvrtina

Dvije obrane Šefika na startu posljednje četvrtine. Crnogorci su zabili prvi gol nakon sredine druge četvrtine, 8-4 je! Do kraja je ostalo pet minuta. Rudić je dobio žuti karton zbog protestiranja oko sudačke odluke. Petrović je zabio za 8-5 s dva igrača više. Obradović je opet zabio iz velike udaljenosti za potvrdu ulaska u polufinale. Danilović je zabio za 9-5, Crnogorci sad brzo pucaju jer je do kraja ostalo dvije i pol minute. Ide napad za napadom, minuta je do kraja. Na kraju utakmice je skoro došlo do tučnjave! Bušlje je dobio laktom u arkadu! Nepotreban ružan kraj utakmice, isključen je Tičić. Gotovo je, Hrvatska je ušla u polufinale!

3. Četvrtina

Prvi smo došli do lopte, ali nismo iskoristili napad. Dobra obrana Pavića, Ivović je vrlo dobro pucao. Muslim je zabio iz velike udaljenosti u same 'rašlje', prekrasan gol za 5-3! Imali smo priliku 'pobjeći' na tri gola razlike s igračem više, ali je bio prekršaj u napadu. Porobić je tražio minutu odmora. Nova obrana Pavića! Sad mi imamo igrača više, Ruić je tražio minutu odmora. Joković je zabio kad je već istekao napad s igračem više, to mu je četvrti gol! Pavić je obranio s tri metra, a onda smo u idućem napadu pogodili prečku! Crnogorcima je isključen igrač, Sukno je zabio za 7-3! Buljubašić je zabio 'iz svlačionice' par sekundi prije kraja četvrtine, imamo pet razlike!

2. Četvrtina

Crna Gora je isplivala polukontru, a Jokić je, na sreću, pogodio prečku. Hrvatska opet vodi! Joković je zabio za 3-2 i to bez igrača više! Radović je izjednačio s igračem na ruci, dvije sekunde prije kraja napada! Barač je napravio prekršaj u napadu, Crnogorci su isplivali kontru, ali su pogodili prečku! Imamo puno sreće, u idućem napadu su opet pogodili stativu. Šefik je obranio Jokoviću s igračem više, ali je bio prekršaj na 'odbijancu', imamo peterac! Joković silovito za 4-3! Na odmor idemo s golom viška!

1. Četvrtina

Joković je zabio za početno vodstvo. U napadu prije gola, Crnogorci nisu iskoristili igrača više. Kakav peh, od stative i našeg igrača, lopta se odbila do Crnogorca za 1-1. Crna Gora je povela 2-1. Dva uzastopna napada s igračem više 'barakude' nisu iskoristile. Pavić je obranio tešku loptu i zaustavio je u samoj ravnini zamišljene gol-crte. Crnogorcima su u istom napadu isključena dva igrača, Obradović je zabio za 2-2. Još jedna sjajna obrana Pavića na samom kraju četvrtine. Završilo je prvih osam minuta

Sastavi:

Hrvatska: Pavić, Sukno, Dobud, Joković, Barač, Burić, Bošković

Crna Gora: Šefik, Janović, Vukčević, Brguljan, Jokić, Ivović, Radović

Idi na 24sata

Komentari 137

  • Nemsi 27.07.2011.

    Vidimo se u Finalu...Pozdrav iz Srbije!

  • domi30 27.07.2011.

    ljepo je vidjeti kako nam se ljubomorni srbi dive našim uspjesima mogu nam uvijek stavit soli na rep....

  • s3rbin 27.07.2011.

    FORZA ITALIA!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare