To je to što me zanima!

Crni niz: Dinamo je izgubio 13 gostovanja zaredom u Europi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Poraz od Astre u Rumunjskoj bio je 13. uzastopni na gostovanjima u skupinama u europskim natjecanjima, a ujedno je nastavak neuspjeha u studenom još od 2004.
Vidi originalni članak

Samo Beveren i Club Brugge. To su jedine dvije pobjede Dinama u studenom u posljednjih deset godina u europskim natjecanjima, a popisu klubova koji su ostavili Dinamo bez tri boda pridružila se i Astra nakon 1-0 u Rumunjskoj. 

Benfica, Basel, Brann, Tottenham, Spartak, Ajax, Real, PSV, Porto, PSG, Černomorec i Salzburg također su bili uspješni u 11. mjesecu protiv hrvatskog prvaka, a poslije poraza od Astre, Dinamo je na omjeru 35-23-43 u povijesti Kupa Uefe i Europske lige. 

U posljednjih osam europskih sezona modri su svaki put izborili grupnu fazu europskih natjecanja, a od te 2007. godine Dinamo je odigrao 22 gostovanja i izgubio čak 18 puta. Gol Bukarija u 50. minuti bio je prilično simboličan, s obzirom na to da je bio jubilarni 50. gol koji je Dinamo primio u gostima u svojih osam vezanih europskih sezona u skupinama Lige prvaka i Europske lige. 

Boli i pogled na niz poraza. Još od 2010. godine i golova Sammira i Igora Bišćana za 2-0 kod Club Bruggea, Dinamo ne zna kako osvojiti bod u gostima. Gubio je od Villarreala, Lyona, Ajaxa, Reala, kijevskog Dinama, PSG-a, Porta, Ludogoreca, PSV-a, Černomoreca, Celtica, Salzburga i Astre. U tom je nizu gol-razlika Dinama mizernih 5-38. 

Poraz od Astre znači da maksimirski stadion ni poslije 44 godine neće vidjeti europsko proljeće. Tko je sve stajao na putu modrima, provjerite na Goal.com.

Idi na 24sata

Komentari 103

  • ROBA68 29.11.2014.

    ma nista sto reci žalosno i jadno tolike pare ukupan,Šta će biti sada kada od Bandiča ne budu dobijali uredno 3,3 MILIONA € na godišnjem nivou MAMICH UNITED će pasti onoj stvari za uši ne samo u Europi nego i u domaćem prvenstvu AJMOOO ATOMSKI MAMICH UNITED,AJMOOO

  • SamoDinamoiBBB 29.11.2014.

    I dalje vjeran svetinji <3

  • no1_1 28.11.2014.

    Di su sad oni sta su napadali Hajdukove navijace tj HULIGANE sta su protiv Mamica i ostalih, da vas cujem

Komentiraj...
Vidi sve komentare