To je to što me zanima!

Crni petak za senatore u Kini: Nakon Noleta ispao i Federer!

Zverev je mogao do pobjede nad Federerom u dva seta jer je u drugom setu pri vodstvu 6-5 imao 40-0 na servisu, ali je propustio sve tri meč-lopte te još dvije u tie-breaku
Vidi originalni članak

U petak je nova teniska generacija proslavila dvije značajne pobjede u četvrtfinalnim dvobojima turnira Masters 1000 serije u Šangaju, gdje je najprije Grk Stefanos Tsitsipas sa 3-6, 7-5, 6-3 nadigrao prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, a zatim Nijemac Alexander Zverev svladao Rogera Federera sa 6-3, 6-7 (7), 6-3.

Zverev je mogao do pobjede u dva seta jer je u drugom setu pri vodstvu 6-5 imao 40-0 na servisu, ali je propustio sve tri meč-lopte te još dvije u tie-breaku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ipak, breakom na početku trećeg seta Nijemac je poveo 3-0 i tu prednost pretvorio u svoju četvrtu pobjedu u sedam dvoboja s Federerom.

ATP MASTERS Šok u Šangaju: Grk Tsitsipas slavio protiv Novaka Đokovića

Tsitsipas je u trećem dvoboju protiv Đokovića ostvario drugu pobjedu i to nakon što je izgubio prvi set. No, Grk je Đokovića ostavio bez prilike za break u drugom i trećem setu pa mu je po jedan oduzeti servis u 12. gemu druge i četvrtom gemu treće dionice meča donio pobjedu.

Bez prilike za break ostavio je i Rus Danil Medvjedev Talijana Fabija Fogninija u pobjedi 6-3, 7-6 (4) kojom se probio do svog prvog polufinala u Šangaju, gdje ćemo u nedjelju zasigurno dobiti novog pobjednika. Medvjedev će se za finale u subotu boriti protiv Tsitsipasa, a Zverev čeka boljeg iz dvoboja Austrijanca Dominica Thiema i Talijana Mattea Berrettinija. (dk)

Idi na 24sata

Komentari 14

  • trixforkidz 12.10.2019.

    Medvedev je jednostavno stroj koji ne grijesi ! Isplati ga se uvijek pogledat.

  • tomislavk59 11.10.2019.

    Biti ce zanimljivo. Zverev i vjerovatno Thiem, i Tsitsipas i Medvedev u polufinalu. Biti ce zanimljivo. Fedex je izvukao mec lopte ali je kasnije izgubio servis i nije se mogao vratiti. Steta.

  • Greatest-Of-All-Time 11.10.2019.

    Nije moglo bolje.Rafa se zeni,uzeo si odmor skoro 2 mjeseca,a Djokovic i Federer nista bitno nisu napravili u Shangaiu.Doduse Djokovic uzeo turnircic u Tokiju u nadi da zadrzi broj 1.Sve bolje od boljeg.Nakon 19GS titule lako moguce i jedinica na kraju sezone.

Komentiraj...
Vidi sve komentare