To je to što me zanima!

'Cro Cop se mislio umiroviti i prije poraza od Roya Nelsona'

Pitao me hoću li mu ja bandažirati ruke, a zatim kako mu je to posljednja borba, rekao je Jacob Duran, čovjek koji između rundi ulazi u oktogon i 'krpa' borce
Vidi originalni članak

Jacob Duran jedan je od onih 'likova' koje vidite na svakom UFC eventu, a teško da mu znate ime. Nadimak mu je 'stitch', 'šivatelj' u slobodnom prijevodu. 

Prije borbe i na pauzi između rundi ulazi u oktogon pa pregledava i 'krpa' borce, po potrebi. Bio je i na UFC-u 137 kada se borio naš Mirko Filipović. U razgovoru za mmajunkie.com ispričao je kako je provodio vrijeme s Cro Copom.

- Nikad se u Japanu ni s kim nije družio, a dan prije borbe na vaganju je došao do mene i zagrlio me. Pitao me hoću li mu ja bandažirati ruke, a zatim kako mu je to posljednja borba. Odgovorio sam mu kako će mi biti čast!

U svlačionicu je ušao ranije no inače.

- Pričali smo, brbljali, barem pet minuta. To je nešto što nikada prije nisam imao prilike napraviti, a vjerujem niti mnogi ljudi. Prvo sam ga pitao što će raditi u mirovini. Odgovorio mi je da će trošiti novac. Okrenuo se prema meni i rekao kako je umoran. 

'Danas mi je 20 godina od prve borbe i tijelo mi je isprebijano. Imao sam šest operacija. Umoran sam.'

Durana je nešto posebno pogodilo.

- Rekao mi je kako je proputovao cijeli svijet, a ništa nije vidio. Stalno je bio u hotelskim sobama ili dvorani i kako je vrijeme da provodi vrijeme s obitelji i odmara. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • mlatimudan 02.11.2011.

    u 12 misec oproštaj u zagrebačkoj areni!!!Već misec dana van govorin,a jutros potvrdija večernji list!!!

  • vlgr 01.11.2011.

    Sve je to ok i svi su to pomalo očekivali.Moram reći da Mirka pratim od samog početka njegove mma karijere i nikad mi nije bilo teško ustati i pratiti njegov meč čak i sada kad je bilo izvjesno da nema šta tražit.Da su ga godine stisle to stoji,međutim ne mogu se oteti dojmu da bi i u najboljim danima imao problema u UFC-u,jer je konkurencija zaista strašna.Mirko zadnjih par godina ili loše trenira ili nestručno radi pa se pretrenira,u svakom slučaju on nakon jednog klinča već diše na škrge i žalosno ali ima lošiji kardio od jednog masnog nelsona.Ne znam ni šta je s udarcima nogom koje više uopće ne koristi.U svakom slučaju svaka mu čast na svemu štao je napravio za ovaj sport ali mogao se je na vrijeme časnije oprostiti!

  • glumac12 01.11.2011.

    nosi se zauvijek

Komentiraj...
Vidi sve komentare