To je to što me zanima!

Cro Copov slučaj otvorili smo prije nego što se on umirovio

Američka antidopinška agencija (USADA) objavila je kako je pokrenula postupak protiv Mirka prije nego je on objavio kraj karijere te kako će ga završiti do kraja...
Vidi originalni članak

Američka antidopinška agencija (USADA) objavila je priopćenje u kojem stoji kako je postupak protiv Mirka Filipovića pokrenut prije nego je naš borac objavio kraj karijere. 

- Kao neovisna organizacija zadužena za anti-doping program u UFC-u, USADA skrbi o rezultatima i presudama u skladu s pravilima UFC-a. Iako je gospodin Filipović objavio kraj karijere, ovaj slučaj je pokrenut ranije, i prema pravilima UFC-a bit će donesena presuda - objavila je Američka antidopinška agencija, prenosi portal Fightsite.

Mirko je priznao da je uoči borbe protiv Anthonyja Hamiltona u malim količinama uzimao hormon rasta i kako je to bio jedini način da spasi rame kako bi se stigao oporaviti za meč u UFC-u. Naš je borac rekao da je kontaktirao UFC i agenciju prije nego je objavio kraj karijere.

- Hormon rasta izaziva akromegaliju. To je povećanje šaka, stopala, brade, jagodičnih kostiju, nosa i jezika, ali isto tako i srca. Oštećuje jetru, može dovesti do šećerne bolesti, do niza zdravstvenih posljedica. Nikako se ne treba igrati s HGH-om. U medicini postoji human razlog postojanja HGH i točno se zna kada se može uzimati. Ali nikako ne u sportu zbog poboljšanja izvedbe - rekla je za HRT Vesna Barišić iz Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Dario Buden Dubec 16.11.2015.

    Znao je on da ce se ovo dogodit,zato je htio otici jer je mislio da se nista nece saznat! Ljudi znam iz pouzdanih izvora da on nije dobar covjek,oduvijek nije pravedan u borbama i oduvijek je bio na dopingu!

  • lajvlik 15.11.2015.

    CRO COPE, razocarao si citavu Hrvatski u sportski svijet uopce. STIDI SE svojih godina i takvog postupka !

  • zlatkoli 15.11.2015.

    Tko još vjeruje amerikancima? Kad ga nisu uspjeli rješiti da im plati i da na njemu još zarađuju onda na ovakav način ga žele oblatiti! U koliko netko napunjava neistraženim dopinzima sportaše to su ameri, pa onda kad i drugi to probaju onda je odmah zabranjeno. Tako dragi ameri odj....te..

Komentiraj...
Vidi sve komentare