To je to što me zanima!

Golubić postao svjetski prvak! 'Zlato je za Dubravu i Zagreb'

Tri puta zapinjao je u četvrtfinalu na najvećim natjecanjima, ostao na korak do medalje. Konačno se otvorilo i taekwondoaš iz zagrebačkog Metalca donio je Hrvatskoj prvo muško zlato sa SP-a nakon 15 godina
Vidi originalni članak

Hrvatski taekwondoaš Marko Golubić (22) osvojio je zlatnu medalju u finalu Svjetskog taekwondo prvenstva u Bakuu, ukupno rekordno peto odličje za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu.

Član zagrebačkog Metalca u finalu je pobijedio Srbina Stefana Takova dok je u polufinalu srušio Australca Leona Sejranovica.

Nakon što je na tri zadnja velika natjecanja gubio u borbi za medalju, Golubić je ovaj put premostio tu barijeru, uzeo medalju u kategoriji do 74 kilograma i postao prvak svijeta!

Do sada je tri puta zapinjao u četvrtfinalu na najvećim natjecanjima, svaki put ostao na korak do velikog uspjeha. No, danas se konačno otvorilo i Golubić je ostvario najveći uspjeh u karijeri donijevši Hrvatskoj prvo muško zlato sa SP-a nakon 15 godina.

- Čudo Božje. Danas je bio moj dan, za ovo sam trenirao zadnja dva-tri mjeseca po četiri treninga dnevno. Kad-tad trebala je doći medalja nakon pehova na zadnja tri natjecanja na kojima sam izgubio borbe za medalju. Znao sam da sam veliki potencijal i talent i da će se naplatiti. Jako sam ponosan na sebe, tim, obitelj, i ovu medalju posvećujem Dubravi i Zagrebu - rekao je Golubić nakon velikog uspjeha.

Zanimljivo, upravo ga je Stefan Takov pobijedio prošle godine u četvrtfinalu SP-a u Guadalajari. Golubić je dobio šansu revanširati se i iskoristio ju na najbolji mogući način - u finalu!

Inače, na SP-u u Bakuu hrvatski taekwondoaši osvojili su ukupno pet medalja. Do Golubićeva zlata, odličja su ponijeli Lena Stojković (obranila svjetsko zlato), Ivan Šapina (srebro) te Matea Jelić i Bruna Duvančić (bronce), a svi su članovi splitskog Marjana.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Dinamo Šampion 04.06.2023.

    Bravo !

  • Gospon! 03.06.2023.

    Dubrava 💪🏻

  • stkike 03.06.2023.

    Bravo!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare