To je to što me zanima!

Čudesna Borussia Dortmund i dalje igra nogomet iz snova

U 16 jesenskih kola Borussia je zabila nevjerojatnih 39 golova. Cijela Njemačka iz kola u kolo čeka kiks vodeće momčadi Bundeslige, no "žuto-crni" su sve bolji i bolji
Vidi originalni članak

Petri Pasanen promašio je "zicer" u 69. minuti za 1-1 i nije iskoristio jedan od vjerojatno tri ili četiri kiksa Borussijine obrane ove sezone. Werder je izgubio loptu, napravio prekršaj na centru i nekoliko sekundi kasnije Kagawa je zakucao jedan dobijanac za 2-0. 

To je bila slika i prilika ovosezonske Borussije iz Dortmunda. Momčad koja protivnicima dopušta "mrvice" pred svojim golom, a svaku pa i najmanju pogrešku protivnika naplatit će s kamatama. Prekršaj na rubu kaznenog prostora već u 5. minuti kaznio je Nuri Sahin sjajnim slobodnjakom, a Kagawa je zaključio priču dvadesetak minuta prije kraja.

Cijela Njemačka iz kola u kolo čeka kiks vodeće momčadi Bundeslige, no "žuto-crni" iz tjedna u tjedan igraju sve bolje. Nadali su se u Bremenu da nakon pobjede protiv Intera imaju šanse u Dortmundu, no okrutno su "prizemljeni", kao i svi protivnici Kagawe, Barriosa i društva ove sezone. Kloppovi "klinci" samo na jednoj utakmici nisu zabili gol. Onoj u prvom kolu kad ih je na Westfalenu pobijedio Bayer iz Leverkusena. Od tada su, osim remija s Hoffenheimom 1-1, dobili sve utakmice.

U 16 jesenskih kola Borussia je zabila nevjerojatnih 39 golova. No kada jedna momčad u Bundesligi primi samo devet golova i laiku je jasno da se radi o fantastičnoj "škvadri". S 14 pobjeda, jednim remijem i samo jednim porazom Borussijini su nogometaši trenutno na 43 osvojena boda i ukoliko sljedeći vikend pobijede Eintracht u Frankfurtu,  srušit će rekord Bundeslige u broju osvojenih bodova u prvoj polovici prvenstva. Trenutni rekord je u vlasništvu Bayerna koji je u jesenskom dijelu sezone 2005/06 osvojio 44 boda.

Koliko će dortmundska čarolija trajati nitko ne zna. Možda do prve, ne daj Bože, ozljede jednog od ključnih igrača, možda uđu u crni niz. No prema dosad pokazanoj igri to se čini gotovo nemoguće. U prosjeku imaju 22,2 godine i ove godine su za klasu jači od konkurencije, koliko god trener Jürgen Klopp i njegovi igrači upozoravali kako je još puno do kraja. Kolo prije kraja zimske stanke bježe drugoplasiranom Leverkusenu 11, a Hannoveru 12 bodova. O Bayernu više nitko ni ne razmišlja. Skupa i zvijezdama nakrcana minhenska momčad je na minus 17...

Bundesliga, 16. kolo:

Bayern - St. Pauli 3-0 (Altintop 16, Lahm 72 - 11m, Ribery 78)

Köln - Eintracht 1-0 (Clemens 56)

HSV - Bayer Leverkusen 2-4 (Vidal 48- ag., Elia 79 / Sam 30, Vidal 61, Augusto 66, 78)

Hoffenheim - Nürnberg 1-1 (Compper 55 / Eigler 87)

Kaiserslautern - Wolfsburg 0-0

Borussia Dortmund - Werder 2-0 (Sahin 9, Kagawa 70)

Idi na 24sata

Komentari 32

  • ivanas13 12.12.2010.

    pa šta je loše u tome?? Baš mi je drago da tako mlada ekipa gazi bundesligom i bježi jednom preskupom bayernu 17 bodova. I ja od sada navijam za bvb!!

  • w1zL 12.12.2010.

    Dođite igrati erepublik,igra je dobra simulacija RL-a samo za razliku od svađa i prepirki ovdje smo svi dobra ekipa i borimo se za istu stvar a to je bolja Hrvatska u igrici. Igrica je besplatna a možeš se i ti regat klikom na ovaj link (http://tinyurl.com/26nqbat) imamo problem jer smo pod napadom Srbije koja je napala nas i nase saveznike BIH. Stoga bih molio da se regate na igricu iz razloga što BIH samo što je nema na karti a mi imamo samo 7 tisuća igrača dok Srbi ,Mađari i Slovenci zajedno oko 25 tisuća ( oni su u savezu) osim borbe za svoju hrvatsku možeš pisat novine,biti predsjednik republike,biti ministar , ambasador,ekonomist, biznismen i još puno drugih stvari dođi i pomozi nam.

  • fotlfan 12.12.2010.

    fotlfan ja smatram da je najbolji njemački klub borussija dohrtmund

Komentiraj...
Vidi sve komentare