To je to što me zanima!

Čudesne brojke dinamovca: U Dinamu mu nisu baš vjerovali, ali u novom klubu blista...

Marko Tolić je ove sezone zabio deset golova i asistirao čak 13 puta u svim natjecanjima. Igrač koji bi u ovome trenutku sjajno došao Dinamu koji ne briljira u posljednje vrijeme.
Vidi originalni članak

Kada je Damir Krznar u kolovozu prošle godine sjeo na klupu Maribora, sa sobom je iz Dinama poveo Marka Tolića (26). Igrač s velikim potencijalom kojeg su 'modri' doveli iz Lokomotive, ali je na Maksimiru njegova priča postala prava enigma. Treneri su ga hvalili, obasipali ga epitetima i pohvalama kako ima ono nešto, no realnost je bila takva da mu nisu previše vjerovali. U dvije godine odigrao je 62 utakmice, većinom je ulazio s klupe, a kada bi i odigrao sjajno, opet bi preselio na klupu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Takav rasplet nije imao smisla pa je Tolić odlučio potražiti sreću u Mariboru gdje je došao na posudbu do kraja sezone, a bivši trener s kojim je surađivao u Dinamu vidio ga je kao dirigenta njegovog orkestra i glavnog igrača. I što je najvažnije, imao je u njega bezgranično povjerenje, nešto što u Maksimiru nije dobio. Rezultat toga je forma života.

Maribor je u 30. kolu slovenske lige slavio 3-1 protiv Kopera, a igrač utakmice bio je upravo Marko Tolić. Josip Iličić ga je proigrao na rubu šesnaesterca odakle je dinamovac potegnuo i pogodio u donji lijevi kut za 1-0 u 43. minuti. Na 2-0 povisio je Marin Laušić, bivši igrač Slaven Belupa, a na 3-0 bivši hajdukovac Ivan Brnić. Počasni gol za Koper zabio je Bright Edomwonyi.

Gol pogledajte OVDJE

U Mariboru je konačno do izražaja došao Tolićev talent. Igrač velikog potencijala, pravi nogometni virtuoz koji je s loptom na ti i uvijek nešto izmisli. Ove sezone je zabio deset golova i asistirao čak 13 puta u svim natjecanjima. Igrač koji bi u ovome trenutku sjajno došao Dinamu koji ne briljira u posljednje vrijeme.

S ovakvim brojkama zaslužio je novu priliku na Maksimiru, a ako ju i ne dobije, ne bi trebao dugo čekati na novi angažman. 

 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 01mario 09.04.2023.

    gdje igra komen andric pitam za frenda

  • freeshooter 09.04.2023.

    ...Tolić je vrhunski igrač, samo okolnosti, dinamov roster i treneri koji ga nisu doživljavali, su uvjetovali njegovu dosadašnju poziciju u Dinamu... no to će se uskoro promjeniti, i on će biti jedan od stožernih igrača... isto sam pisao i o Majeru kada ga je Bjelica ignorirao, i stavljao u igru Giru, vrijeme je sve pokazalo... Tola čekamo te...

  • picak..4 09.04.2023.

    Tola je majstor ali spor je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare