To je to što me zanima!

Čudesni doktor - Kirurg je Eduardu spasio karijeru...

Svi ste vidjeli da je teška ozljeda, ali prava grozota skrivala se ispod čarape, rekao je Keith Porter, ponajbolji engleski traumatolog
Vidi originalni članak

Za Eduarda imam samo riječi hvale. Divan momak. Iako je prilikom dolaska u bolnicu trpio jake bolove, bio je vrlo razuman i dobar pacijent, rekao je britanski kirurg, dr. Keith Porter, čovjek koji je, prema svemu sudeći, spasio Duduovu igračku karijeru.
- Morate znati jednu stvar. Bio je to doista težak lom noge kakav se ne viđa često - nastavio je Porter u svom prvom obraćanju javnosti nakon operacije.
Svima je još pred očima brutalno uklizavanje Martina Taylora, prilikom kojeg je igrač Birmingham Cityja Eduardu slomio fibulu i teško ozlijedio gležanj lijeve noge. Operacija je potrajala puna dva sata.
- Svi ste vidjeli da je riječ o teškoj ozljedi, ali prava grozota skrivala se ispod čarape. Nekim čudom nije se skroz rasparala, a kad smo je skinuli, ugledali smo stvarno gadan prizor. Koža oko gležnja bila je razderana - tvrdi Porter.
Eduarda su operirali nepunih sat vremena nakon što je stigao u bolnicu “Selly Oak”. Britanski liječnik na takav se potez odlučio nakon što se dodatno konzultirao s glavnim fizioterapeutom Arsenala i engleske reprezentacije Garyjem Lewinom.
- Zaključili smo da je jedino rješenje brza operacija.
U međuvremenu se oglasio i Taylorov trener iz Birmingham Cityja Alex McLeish. Bivši škotski izbornik zatražio je od navijača i novinara da pokušaju zaboraviti ružne scene i dvojici nogometaša dopuste da krenu dalje. Porter vjeruje kako Eduardo doista ima razloga za optimizam:
- On je sad na pravom putu. Oporavit će se, ali mora znati da ga do povratka na travnjak očekuje još puno borbe i problema.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • pitija 08.03.2008.

    Eduardu želim što brži oporavak,te da što prije ozdravi u cjelosti i vrati se nogometu.Čestitke i divljenje doktorima koji su mu na terenu ukazali prvu pomoć i timu koji ga je operirao.Hvala vam što ste briljantno odradili svoj posao i spasili Eduardu nogu,nadam se da će i oporavak i postoperativna njega i terapija vratiti Eduarda na nogometne terene.

  • domagojbbb 08.03.2008.

    o Bože dragi! drago mi je zbog Dudua, ali taj dotični kirurg je samo odrađivao svoj posao! to bi vjerojatno učinio svaki kirurg na njegovom mjestu! pa zar onda i ostali kirurzi nisu čudesni, a ne samo dotični?! katastrofa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare