To je to što me zanima!

Preokret za pamćenje: Čudesni Curry odveo Warriorse u finale

U sedmoj utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige Golden State Warriorsi pobijedili su Oklahoma City Thunder 96-88 i tako preokrenuli 1-3 u 4-3 te izborili finale NBA lige s Cavaliersima
Vidi originalni članak

Steph Curry zabio je još jednu, sedmu, tricu, zubima zagrizao dres, okrenuo se navijačima i počeo slaviti ulazak u novi finale NBA lige. Sjajni Golden State pobijedio je u sedmoj utakmici finala Zapada Oklahomu 96-88 i tako izborio novi okršaj s Clevelandom u velikom finalu. Teže no što se očekivalo s obzirom na 1-3 nakon četiri utakmice, no kada u momčadi imate najboljeg na svijetu, ništa nije nemoguće.

- Morate znati cijeniti sve ovo što smo napravili, morate cijeniti način na koji smo se vratili iz ponora, doveli seriju ponovno u Oakland i izborili finale - u deliriju je bio Steph Curry.

Najbolji košarkaš NBA lige zabio je noćas 36, više od trećine koševa prvaka, od čega sedam trica iz 12 pokušaja. Ovom pobjedom Warriorsi su postali tek 10. momčad koja se vratila nakon zaostatka 1-3 i pobijedila. Nagrada? Novi susret s LeBronom Jamesom i Cavaliersima u finalu. Prošle sezone Warriorsi su slavili u šest utakmica i tako osvojili svoj prvi naslov u 40 godina.

- Preživjeli smo ovo i sada gledamo samo u budućnost - rekao je Steve Kerr pa komentirao Curryjeve odlučujuće poene na samom kraju utakmice:

- Najprije je pogodio sva tri slobodna bacanja, a onda zabio i tricu za sami kraj i prolazak u finale. To je jednostavno on, to je Steph Curry.

MVP-ju sezone s 21 košem se pridružio Klay Thompson, dok je kod poraženih i utučenih Thundera najbolji bio Kevin Durant s 27 koševa i sedam skokova.

- Uh, ovo jako boli, pogotovo nakon što smo vodili 3-1 - zaključio je Durant.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • napoleonov sin 31.05.2016.

    ma ovo je bilo jako blizu žao mi je oklahome, warriorsima skidam kapu odlično su igrali nije lako sevratit kad gubiš 1-3 prva momčad koja je to napravila,oklahoma je imala svou prilku u prošloj utakmici i ništa.

  • wwww 31.05.2016.

    Velika je želja Duranta i Westbrooka bila u 6 utakmici i na žalost njihovu vratili su se igri u vremenu trenera Brooksa naracionalnog šutiranja i tu su oni izgubili ovu seriju i noćas su opet igrali na način na koji su došli do pozitivnog rezultata,pametno i racionalno ali to nije bilo dovoljno iako su i ovu utakmicu dobili 3/3,momentum je bio na strani Gsw.LeBrona nisam volio dok je bio u Hetima ali sada ako želim da LeBron i Cavsi nekoga naguze to su ova topla braća i po mišljenju bit će presudne ove dvije utakmice u Oraclu i onome King Kongu Greenu bi poručio udari sada Thompsona u jaja..

  • _fzd_ 31.05.2016.

    nek kaze ko god sto hoce, ali ovaj gsw je definitivno zasluzio naslov i jednostavno su nekoliko stepenica iznad ostalih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare