To je to što me zanima!

Čudesni touchdown: Rodgersu ni Zdravo Marijo nije pomoglo

Niti čudesni touchdown Green Baya u zadnjoj sekundi za produžetak nije pomogao Packersima da uđu u konferencijsko finale. Arizona je slavila u produžetku 26-20
Vidi originalni članak

Utakmicu konferencijskog polufinala između Green Bay Packersa i Arizona Cardinalsa , koju mnogi u SAD-u već zovu najboljom u povijesti NFL-a, obilježio je novi nevjerojatan potez Aarona Rodgersa .

Pet sekundi prije kraja quarterback Green Baya nevjerojatnim dodavanjem preko 41 jarda pronašao je sjajnog Jeffa Janisa za touchdown kojim su Packersi izborili 20-20 i produžetak. Uslijedilo je bacanje novčića, koji se nije okrenuo u zraku i sudac ga je ponovno morao bacati. Iz drugog pokušaja novčić se okrenuo na stranu Arizone (ponovno), a to je velika prednost u produžetku. Jer, prva momčad koja 'zabije', pobjeđuje. Naravno, bili su to Cardinalsi koji su vrlo brzo u dodatnom vremenu položili za 26-20 i ušli u finale NFC konferencije, samo korak do Super Bowla.

Dva Rodgersova Hail Mary dodavanja

No ono o čemu se najviše priča dan poslije svakako je Rodgersovo čudo. Dodavanje je to koje Amerikanci zovu 'Hail Mary ', a radi se o dodavanju očajnika i rijetko kada uspije. Rijetko kada ostalim quarterbackovima, no ne i Rodgersu, koji je istu stvar napravio mjesec i pol prije. Tada je Green Bay uspješnim Hail Mary dodavanjem pobijedio Detroit 27-23.

Kako je nastao naziv "Hail Mary"

Dallas Cowboysi i Minnesota Vikingsi igrali su tri dana uoči Nove godine 1975. godine. Dodavač Dallasa Roger Staubach bacio je dugačko dodavanje za pobjedu svoje momčadi, a nakon utakmice je rekao kako je to uspio.

- Bacio sam, zatvorio oči i izmolio Zdravo Marijo. Uspjelo je.

I tako je nastao Hail Mary.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • JM 17.01.2016.

    Cuj NFL nije biznis. Americki sport kao i svaki drugi, plaće su astronomske i sve se vrti oko novaca. Reci da nisam u pravu

  • bedak11 17.01.2016.

    Bacio je loptu 37 metara i tip ju je uhvatio. Fascinantno,cudesno,dovodi do suza, najtezi potez u sportu ikad.

  • Kamchancellor 17.01.2016.

    Aaron Rodgers-čovjek koji od 3rd string receivera radi čuda,jučer igrao bez tri najbolja receivera Jordy Nelsona,Randal Cobba i Davante Adamsa i uspijeva držati utakmicu u egalu,trebali ste još napisati da je u produžetku budući hall of famer Larry Fitzgerald prvo osvojio 75 yarda s catch and runom te da je uhvatio touchdown za pobjedu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare