To je to što me zanima!

Čudo hrvatskog šaha! Ima 14 godina i slavila u seniorkama

Ema Bevanda (14), koja je peterostruka kadetska prvakinja Hrvatske, prvi put je nastupila u seniorskoj konkurenciji i sakupila 5,5 bodova iz sedam partija i tako ostavila za bod renomirana imena domaćeg šaha
Vidi originalni članak

Ema Bevanda, 14-godišnja kadetkinja najveće je iznenađenje 21. Valpovačkih dana šaha, osvajanjem prvog mjesto u seniorskoj konkurenciji i nagrađena je „Čarobnim prstenom“.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ema koja je peterostruka kadetska prvakinja Hrvatske, po prvi put je nastupila u seniorskoj konkurenciji i sakupila 5,5 bodova iz sedam partija i tako ostavila za bod renomirana imena domaćeg šaha. Poput seniorske reprezentativke Ane Iveković, koja s bivšom juniorskom prvakinjom države, Heike Roklicer iz Donjeg Miholjca dijele drugo i treće mjesto. 

Između 91. kadeta pobjednik je Petar Kovač iz Županje, dok drugo i treće mjesto su podijelili Dominik Milinković iz Nove Gradiške i Matej Borzan iz Osijeka. Među juniorima Andrej Borzan iz Osijeka i Igor Galonja iz Donjeg Miholjca, dijele prvo mjesto. Pobjednik 6. turnira nada „Naša djeca” je Gabrijel Cmiljanić iz Donjeg Miholjca.

Drugo mjesto sa istim brojem poena osvojila je Nora Borš, također iz Donjeg Miholjca. Najbrojnije su bile kadetkinje kojih se prijavilo 20. Prva tri mjesta osvojile su kadetkinje ŠK „Picok“ iz Đurđevca, čiji je član i Ema.

Prvo mjesto osvojila je Lorena Vlašić, 2. Lorena Bevanda (Emina sestra), 3. Lana Plazek, a specijalnu nagradu na turniru osvojila je Blanka Puljić iz Donjeg Miholjca koja je nastupila na svim dosadašnjim prvenstvima.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • VIM_2 13.12.2018.

    Vise ovakvih clanaka molim

  • drakula1985 13.12.2018.

    Ni jedan komentar? A da je soraja ili bilo koja druga srpska dama bilo bi ih preko 100.

Komentiraj...
Vidi sve komentare