To je to što me zanima!

Čudo jedno! Real u 2018. nije dobio niti jedan crveni karton

Dok je na klupi bio zadrti Jose Mourinho Realovi su nogometaši u tri sezone isključeni 35 puta. Ove godine sudačke su ručice nekako same sebe zaustavljale kad bi krenule po crveni karton
Vidi originalni članak

Real Madrid je prvak Europe i prvak svijeta. U 2018-oj Kraljevi su odigrali 60 utakmica, 33 u prošloj i 27 u ovoj sezoni. I u svim žestokim nadmetanjima, u cijeloj ovoj godini niti jednom igraču Reala nije pokazan crveni karton!

Zadnji sudac koji je isključio igrača Reala bio je Murcia Sanchez Martinez: Carvajala u El Clasicu na Bernabeu, 23. prosinca prošle godine, zbog igranja rukom.

Brzinski 'rewind' podsjeća da je samo Sergio Ramos zaslužio bar 2-3 isključenja: na istoj toj utakmici zbog faula na Suarezu, u finalu Lige prvaka s Liverpoolom zbog lakta u vratara Kariusu i 'razvaljivanja' Salahovog ramena.

Danny Carvajal je, sjetit ćete se, opalio ćušku Correi u madridskom derbiju s Atleticom...

Drhtave sudačke ručice

Ali moć i ugled čuda čine. Pa je Ramos 400 dana bez crvenog kartona, a 24 puta je isključen u karijeri po čemu je rekorder Primere.

Negativni rekord drži i u Ligi prvaka u kojoj je s 38 kartona najopominjaniji igrač u povijesti, a sa 5 isključenja je i najisključivaniji nogometaš u povijesti El Clasica.

Nije samo stvar moći, imidž je također strahovito bitan.

Dok je na klupi sjedio zadrti Jose Mourinho Realovi su nogometaši u tri sezone isključeni 35 puta. Dolazak Zidanea donio je novu percepciju madridske momčadi kojoj su suci nemjerljvo manje skloni isključiti igrača.

A na kraju dana... Real je Real. Najveći. Klub kojem se dive i od kojeg strahuju ne samo suparnici nego, očigledno, i suci. Pa sudačka ručica nekako samu sebe zaustavi kad krene po crveni karton.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Frenkyy 26.12.2018.

    Sa poantom članka se čak i mogu složit jer Real ima veličinu, moć i utjecaj ali teza da ne dobijaju crvene radi Zizua je totalna glupost. Ajde da ste napisali da ih ne dobijaju radi Pereza, to bi još mogao shvatit.

  • bedak11 26.12.2018.

    Da Danny Carvajal hahahahahah

  • 26.12.2018.

    Sramota je da novinar moze optuzit Ramoza za start nad Salahom...pa to je sramota jer je salah dobio ono sto je trazio...pa ne igra on protiv Barce pa da kada se pocme gurat da mu protivnik padne...Ramos je malo veca faca koja uzvrati istom mjerom...ovdje pise kako je za start nad suarezu trebao dobit crv karton a nije napisano kako je taj isti Suarez trebao dobit crveni karton 20min prije i ne postic jos dva gola!! Sramota za novinarstvo...sramota..

Komentiraj...
Vidi sve komentare